Uhapšene još četiri osobe zboge nelegalne eksploatacije šljunka

Izvor Vijesti tvrdi da su ih nadležni zatekli na riječnom koritu

32257 pregleda 28 komentar(a)
Eksploatacija šljunka (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore
Eksploatacija šljunka (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.11.2021. 08:10h

Još četiri osobe uhapšene su sinoć zbog umiješanosti u posao nelegalne eksploatacije šljunka iz riječnih korita, saznaju Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama iz istage lisice na ruke stavljene su Milan Bobičić, Zoran Maraš, Predrag Vukčević i Živko Batrović radnicima kompanije Montenegro petrol.

Izvor Vijesti tvrdi da su ih nadležni zatekli na riječnom koritu.

"Zatečeni su kako ispiraju vodom drobilicu, dok je bagerista P. V. prebacivao frakcije sa jednog mjesta na drugo", kazao je sagovornik iz istrage.

Uhapšeni M. B. šef je mehanizacije u firmi Montenegro petrol, Z. M. rukovaoc drobilice, a Ž. B. stražar.

Policija traga za izvršnom direktorkom tog preduzeća Andrejom Šuškavčević Novović.

Prema saznanjima iz bezbjednosnog sektora Z. M. je i juče saslušavan u toj akciji.

Policija je juče, u velikoj akciji protiv nelegalne eksploatacije šljunka iz rijeka, uglavnom Morače i Cijevne, privela desetak osoba.

Ranije danas održana je vanredna konferencija za medije, na kojoj su o devastaciji riječnih korita Morače i Cijevne i preduzetim aktivnostima na suzbijanju tog nelegalnog posla, govorili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Nikola Boričić i direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani.

Odgovarajući Vijestima na pitanje znaju li da se uprkos hapšenju pijesak i danas nezakonito izvlači, Abazović je rekao da vjerovatno postoje bahati ljudi koji to rade.

Poručio je i da će biti uhapšeni svi oni koje policija zatekne u tom nezakonitom poslu.

Stijović je kazao da je vrijednost nezakonito eksploatisanog šljunka oko 138 miliona eura.

Slučajem nelegalne eksploatacije šljunka bavio se Međuresorski tim kojeg je formirala Vlada, a na čijem je čelu državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Rade Milošević.

U timu su i predstavnici Uprave policije, Ministarstva poljoprivrede i Uprave za inspekcijske poslove. Kontrolisano je 15 lokacija, a utvrđeno je da desetak firmi šljunak vadi nelegalno.

Bonus video: