Tužilac ne vidi prijetnje novinaru Vujisiću

Vujisić je zahtijevao od Uprave policije da identifikuju mušku osobu koja ga je prije dva dana u Botunu okrivila za policijsku akciju usmjerenu na zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka

20267 pregleda 9 komentar(a)
Vujisić, Foto: Privatna arhiva
Vujisić, Foto: Privatna arhiva

Dežurni tužilac ocijenio je da nema elemenata krivičnog djela u postupcima Aleksandra Stanića iz Botuna, koji je prije tri dana indirektno prijetio novinaru portala Pcnen Vuku Vujisiću, optužujući ga da je on "zamutio" akciju zaustavljanja nelegalne eksploatacije šljunka.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", policija je juče, odmah nakon prijave Vujisića, identifikovala Stanića koji je saslušan u svojstvu građanina.

Tužilac je, međutim, ocijenio da u njegovim postupcima nema elemenata nijednog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Vujisić je zahtijevao od Uprave policije da identifikuju mušku osobu koja ga je prije dva dana u Botunu okrivila za policijsku akciju usmjerenu na zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka.

Povezani članci

21. Novembar 2021.

Vujisić traži da policija otkrije ko mu crta metu

Taj muškarac je, pred reporterima "Vijesti", kazao da je "sve on zamutio"

Vujisić je inspektorima Centra bezbjednosti (CB) Podgorica kazao i da zahtijeva da procesuiraju krivca, ako se ispostavi da mu je ista osoba i ranije prijetila zbog tekstova o devastaciji riječnih korita.

Vujisić mjesecima izvještava o tom problemu i već su mu prijetili smrću, “upozoravali ga” i nasrtali na njega na terenu.

Prije dva dana, dok je ekipa “Vijesti” bila na terenu, jedan od mještana Botuna, čiji je kamion policija kontrolisala, zaprijetio je novinaru Borku Žderu da će ga baciti u Moraču, optužujući njegove kolege da su krivi za početak kontrole nezakonite eksploatacije šljunka i da su potplaćeni da to rade.

”Sve je ovo zamutio Vuk Vujisić, onaj novinar, udarili su na sirotinju. On je plaćen da to piše. Zašto niste dolazili kada su šljunak vadili ‘Genex’, niste smjeli tada”, kazao je taj mještanin ekipi “Vijesti”.

Bonus video: