Vujisić traži da policija otkrije ko mu crta metu

"Od sada će i najmanja prijetnja i upozorenje biti prijavljeni policiji, koja će, nadam se nastaviti sa svojim akcijama dok se ne zavede red i razbije ovaj organizovani kriminal protiv prirode i države"

27458 pregleda 22 komentar(a)
Vujisić, Foto: Privatna arhiva
Vujisić, Foto: Privatna arhiva

Novinar portala Pcnen Vuk Vujisić zahtijevao je od Uprave policije da identifikuju mušku osobu koja ga je prije dva dana u Botunu okrivila za policijsku akciju usmjerenu na zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka.

Nepoznati muškarac je, pred reporterima “Vijesti”, kazao da je “sve on zamutio”.

Inspektorima CB Podgorica kazao je i da zahtijeva da procesuiraju krivca, ako se ispostavi da mu je ista osoba i ranije prijetila zbog tekstova o devastaciji riječnih korita.

Vujisić mjesecima izvještava o tom problemu i već su mu prijetili smrću, “upozoravali ga” i nasrtali na njega na terenu.

Prije dva dana, dok je ekipa “Vijesti” bila na terenu, jedan od mještana Botuna, čiji je kamion policija kontrolisala, zaprijetio je novinaru Borku Žderu da će ga baciti u Moraču, optužujući njegove kolege da su krivi za početak kontrole nezakonite eksploatacije šljunka i da su potplaćeni da to rade.

”Sve je ovo zamutio Vuk Vujisić, onaj novinar, udarili su na sirotinju. On je plaćen da to piše. Zašto niste dolazili kada su šljunak vadili ‘Genex’, niste smjeli tada”, kazao je taj mještanin ekipi “Vijesti”.

Povezani članci

20. Novembar 2021.

Novinaru prijetio da će ga baciti u Moraču

Vujisić je u CB Podgorica otišao juče ujutro, nakon što mu je više ekoloških aktivista i novinara poslalo tekst o događaju u Botunu.

”Sve ovo ukazuje da me nelegalni eksploatatori smatraju krivcem za hapšenja i zaustavljanje nelegalnog posla i plašim se da ću na terenu imati probleme, moguće i fizičke napade, ako nastavim sa radom na ovoj temi, jer ovo nije prvi put da mi prijete zbog moje novinarske profesije i izvještavanja o eksploataciji šljunka u Botunu i Grbavcima”, rekao je inspektorima.

Nazivaju me plaćenikom, i to oni koji za samo pola sata kradući šljunak od države zarade duplo više nego što su moja primanja. Ova borba me koštala mnogo živaca, vremena, stresa, čak i vozila i novca i neka je, ali srećan sam što je država prepoznala problem i što je reagovala. Neću stati dok se posljednji devastator ne otjera sa Morače i kazni, a nadam se da neće ni moje kolege i aktivisti, kao ni službenici koji rade na ovom slučaju

Za “Vijesti” je poručio da neće prestati da izvještava o tom problemu, dok se do kraja ne riješi:

”Malo je što kradu državno dobro devastirajući rijeku Moraču i ugrožavajući vodosnabdijevanje primorja, nego još i prijete. Krive nas novinare, a iz više izvora čujem da targetiraju mene lično kao krivca za sprečavanje ilegalne eksploatacije šljunka i hapšenja. Rekao bih da sam kriv, ali ne mogu, jer osim mene za ovu akciju i buđenje države zaslužne su i ostale kolege novinari, aktivisti, funkcioneri u ministarstvima unutrašnjih poslova i poljoprivrede i službenici koji nisu više željeli da žmure na ovu višemilionsku pljačku”.

Objasnio je da je do sada praštao razne prijetnje, čak i smrću:

”Ali, kad sam vidio koliko daleko mogu da idu, i koliko mogu da budu bezobrazni u pljački, od danas više ne praštam jer vjerujem da ih samo sankcije i strah od zatvora sprječavaju da naude novinarima i ostalim aktivistima koji odgovorno prijavljuju kriminal i rade na rješavanju problema. Od sada će i najmanja prijetnja i upozorenje biti prijavljeni policiji, koja će, nadam se nastaviti sa svojim akcijama dok se ne zavede red i razbije ovaj organizovani kriminal protiv prirode i države”.

Bonus video: