Stankoviću 10 mjeseci robije

Prema tom sporazumu, okrivljeni je prihvatio kaznu zatvora od 10 mjeseci, jer je priznao da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

3817 pregleda 0 komentar(a)
Stanković izlazi iz suda, Foto: Jadranka Ćetković
Stanković izlazi iz suda, Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju prihvatio je Sporazum o priznanju krivice koji je okrivljeni Stevan Stanković (28) iz Sremske Mitrovice zaključio sa Višim državnim tužilaštvom, a zbog pokušaja prenosa konoplje iz Srbije u Crnu Goru.

Prema tom sporazumu, okrivljeni je prihvatio kaznu zatvora od 10 mjeseci, jer je priznao da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Usvaja se sporazum o priznanju krivice zaključen između državnog tužioca Tanje Nišavić i okrivljenog Stankovića i njegovog advokata po službenoj dužnosti Dejana Krunića”, saopšteno je iz Višeg suda u Bijelom Polju.

Stanković se tereti da je 15. maja, neovlašćeno iz Republike Srbije u Crnu Goru, unio 35,1 gram opojne droge konoplje.

”Zaobilaznim putem, mimo graničnog prelaza Dračenovac, u Crnu Goru je unio tri pvc pakovanja droge koju je sakrio u unutrašnjosti pantalona u predjelu prepona”, navodi se u tužilačkom aktu.

Okrivljenom Stankoviću suđenje je trebalo da počne 2. novembra, ali je tada odgođeno zbog po zahtjevu branioca optuženog odgođeno jer je pisanim podneskom tražio odlaganje zbog pregovora o zaključenju sporazuma o priznanju krivice sa Tužilaštvom.

Bonus video: