Dragićević javljao kretanje žrtve

U rješenju piše da su se optuženi, nakon otmice Stanišića, po uputstvu Kašćelana vratili u Mirac, sačekali tog šefa klana i Perunovića i u noći između 1. i 2. avgusta mučili Podgoričanina - tako što su ga skidali golog, tukli ga i na kraju ubili

10847 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Navodni član kavačkog kriminalnog klana Aleksandar Dragićević (35) javio je 1. avgusta prošle godine trojici pripadnika te organizacije da se Podgoričanin Nikola Stanišić zaputio preko Mirca ka mjestu na kome ga oni čekaju, kako bi bili spremni da ga otmu.

Tog Podgoričanina presreli su i oteli Vladimir Vučković (45), Srđo Jurišević (35) i Miloš Radonjić.

”I zadali mu najmanje jedan udarac metalnom šipkom u predjelu glave, oborili ga na zemlju, te nakon toga oštećenog vezali konopom i zadali mu više udaraca po glavi i tijelu, nakon čega su ga smjestili u vozilo, za koje vrijeme su ga mučili, udrajući ga nogama u predjelu glave i sjedajući na njega, a sve kako bi od oštećenog iznudili saznanja i planove suprotstavljene kriminalne organizcije”, piše u rješenju kojim je Apelacioni sud potvrdio rješenje podgoričkog Višeg suda kojim je produžen pritvor Slobodanu Kašćelanu, Vladimiru Vučkoviću (45) i Zoranu Kažiću (45), koje SDT tereti za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo Stanišića, izvršeno u noći između 2. i 3. avgusta 2020.

Optužnicom SDT-a Kašćelan se tereti da je tokom prošle godine sa za istražitelje neidentifikovanom osobom, formirao kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali Dragićević, Vučković, Jurišević, Radonjić, Radoje Zvicer (49), Dragan Кnežević (40), Miloš Radonjić, Srđo Jurišević (48), Radoje Živković (35), Zdravko Perunović (45), Milan Vujotić (39), Zoran Кažić, Milan Кnežević (43), Darko Prelević (30) i Krsto Maroš.

U rješenju piše da su se optuženi, nakon otmice Stanišića, po uputstvu Kašćelana vratili u Mirac, sačekali tog šefa klana i Perunovića i u noći između 1. i 2. avgusta mučili Podgoričanina - tako što su ga skidali golog, tukli ga i na kraju ubili.

Bonus video: