Vrijeđanje službenih lica: Uhapšen suvlasnik "Miksera" i odgovorno lice u "Tarantinu"

Uhapšeni Z.R. kažnjen novčano sa 250, a M.M. sa 750 eura

28257 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tridesetsedmogodišnji Z.R, odgovorno lice u podgoričkom kafiću "Tarantino", i suvlasnik lokala "Mikser" M.M. (35) uhapšeni su u noći između 26. i 27. novembra, zbog sumnje da su omalovažavali službena lica prilikom kontrole poštovanja protivepidemijskih mjera.

Iz Uprave policije saopšteno je da su uhapšeni počinili prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

Službenici policije su pružali asistenciju pripadnicima Uprave za inspekcijske poslove, prilikom kontrole poštovanja mjera Minstarstva zdravlja, donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

"Kontrolom ugostiteljskog objekta 'Tarantino', koja je sprovedena 26. novembra, odgovorno lice Z.R. (37) je omalovažavalo pripadnike Uprave za inspekcijske poslove, nakon čega se oglušio o izdato upozorenje pripadnika policije. On je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom radu i miru i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 250 eura."

"Takođe, 27. novembra oko 1.30 časova je izvršena kontrola ugostiteljskog objekta 'Mikser' koji je bio zaključan dok je u njemu boravilo desetak osoba. Vrata je otvorio suvlasnik lokala M.M. (35) koji je ometao i omalovažavao službenike policije i inspekcije prilikom sprovođenja kontrole. On je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 750 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: