Krivična prijava protiv načelnice kotorskog MUP-a

Prijave podnijete protiv načelnice kotorske filijale MUP-a Slavice Kovačević i savjetnika u istoj filijali, Alisa Bajrovića, kao i protiv referenta u cetinjskoj Filijali za Upravne poslove državljanstva i strance Marka Pejakovića

18822 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici sektora za borbu protiv kriminala - Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv načelnice kotorske filijale Ministarstva unutrašnjih poslova Slavice Kovačević (62) i savjetnika u istoj filijali, Alisa Bajrovića (38).

Kako saznaje Televizija Vijesti, oni se sumnjiče da su u julu ove godine odobrili produženje oružnog lista N.Đ, iako su znali da je pravosnažno osuđivan zbog nasilničkog ponašanja i krađe.

Osim protiv njih, službenici navedenog Sektora podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju krivičnu prijavu protiv Marka Pejakovića (29), zaposlenog kao referent u cetinjskoj Filijali za Upravne poslove državljanstva i strance.

Pejaković se sumnjiči da je, takođe, ranije osuđivanom S.R. izdao odobrenje za nabavku oružja. Vjeruje se da je Pejaković, zloupotrebu službenog položaja počinio u julu, i to za vrijeme dok je načelnica filijale bila na godišnjem odmoru.

On je, navodno, iskoristio njenu odsutnost i ovlašćenja, njenim faksimilom odobrio dozvolu za nabavku oružja, a potom po skraćenoj proceduri S.R. izdao i oružni list.

Bonus video: