Raduloviću ukinut pritvor, ostao u spuškom zatvoru

Radulovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović je objasnio da je Raduloviću, Peroviću i Mandiću pritvor ukinut jer tri godine nakon podizanja optužnice nije donijeta ni prvostepena presuda

20541 pregleda 5 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Viši sud ukinuo je pritvor Ranku Raduloviću, ali i Stefanu Peroviću i Nikoli Mandiću, navodnim članovima kriminalne grupe koju je taj Nikšićanin formirao sa albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji je u bjekstvu.

Ipak, Radulović i peroviću ostali su iza rešetaka - prošlog četvrtka sprovedeni su na izdržavanje zatvorskih kazni na koje su ranije osuđeni.

To je Vijestima saopštio Radulovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović.

On je objasnio da je Raduloviću, Peroviću i Mandiću pritvor ukinut jer tri godine nakon podizanja optužnice nije donijeta ni prvostepena presuda.

Prema optužnici, Radulović je u periodu od 2016. do 2018. godine u Nikšiću formirao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali njegov sin Željko Radulović, zaštićeni svjedok čiji je pseudonim "Jadranko Jonski", Mandić, Stefan i Luka Radulović, Nikola Mršić, Radoš Petrušić, Darko Vicković, Ratko Martinović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić i Željko Matijašević. Optužnicom je obuhvaćen i Zlatko Matanović.

Prema navodima optužnice Brajović, Radulović i Vukotić pripremali su likvidacije bivših i sadašnjih policijskih službenika Zorana Lazovića, Duška Golubovića i Duška Koprivice, njegovog sina Strahinje Koprivice i navodnih članova kavačkog klana Darka Janjića, Radovana Mujovića, braće Nikole i Vladimira Banićević.

Raduloviću i ostalim članovima te kriminalne grupe sudi se u podgoričkom Višem sudu, iza zatvorenih vrata.

Članom 179 Zakona o krivičnom postupku propisano je da se, nakon predaje optužnice sudu, do završetka glavnog pretresa, pritvor može, po pribavljenom mišljenju državnog tužioca, kad se postupak vodi po njegovoj optužbi, odrediti ili ukinuti samo rješenjem vijeća i da od podizanja optužnice do donošenja prvostepene presude pritvor može trajati najduže tri godine.

Bonus video: