Beljkaš pokušao da ubije dvojicu?

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva početkom novembra u Podgorici

7112 pregleda 0 komentar(a)
Beljkaš nakon hapšenja, Foto: Uprava policije
Beljkaš nakon hapšenja, Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije uhapsili su juče Matiju Beljkaša (31) zbog sumnje da je početkom novembra pokušao da ubije dvadesetogodišnjeg A. M. i četiri godine starijeg I. T.

Iz te institucije saopštili su da su, nakon intenzivnih aktivnosti, locirali i lišili slobode osumnjičenog za teško ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 2. novembra u podgoričkom naselju Stara varoš.

”Slobode je lišen M. B. (31) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu A. M. (20) i I. T. (24). Osumnjičenom se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a on će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, navodi se u tekstu iz Uprave policije.

Kako se sumnja, navode iz policije, Beljkaš je 2. novembra 2021. godine, upotrebom vatrenog oružja pokušao lišiti života oštećene osobe na način što je u njihovom pravcu ispalio više projektila. “A. M. je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede dok I. T. nije imao povreda od vatrenog oružja. Osumnjičeni se nakon izvršenog krivičnog djela dao u bjekstvo”.

”Povodom konkretnog krivičnog djela u kontinuitetu su preduzimane kriminalističko-operativne mjere i radnje na terenu koje su doprinijele da se prikupe relevantni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M. B. izvršilac ovog krivičnog djela, nakon čega je za njim raspisana lokalna potjernica. Intenzivna potraga za ovim licem dovela je do otkrivanja tačne lokacije na kojoj se skrivao, nakon čega je i lišen slobode”, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: