U Nikšiću uhapšene dvije osobe: Zaplijenjeno kilogram marihuane i pet grama kokaina

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ove osobe kupovale drogu, prepakivali je u manja pakovanja i vršili uličnu distribuciju"

9101 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

P.M. (19) i A.V. (31) uhapšeni su u Nikšiću zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

"Na više lokacija u Nikšiću izvršeni su pretresi stanova i vozila koje koriste P.M. (19) i A.V. (31) gdje je zaplijenjeno ukupno oko kilogram opojne droge marihuana i 10 manjih pvc pakovanja opojne droge kokain ukupne mase oko pet grama. Pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi P.M. pronađeno je 10 manjih pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain. Pripadnici policije su pretresom kuće, stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni A.V. pronašli oko kilogram opojne droge marihuana", ističe se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ove osobe kupovale drogu, prepakivali je u manja pakovanja i vršili uličnu distribuciju.

"Sve preduzete radnje policija je sprovela u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, gdje je postupajući tužilac nakon preduzetih radnji izvršio kvalifikaciju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i naložio da se uz krivičnu prijavu navedena lica sprovedu na dalju nadležnost", kazali su iz UP.

Oni su naveli i da je tokom novembra policija u Nikšiću procesuirala 16 osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

Bonus video: