"Dva puta našao, pa probao drogu"

Prema optužnici, Kordić je od 2. do 25. maja 2019. godine, ispred Osnovne škole “Boško Buha” u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika - E. H., M. K., A. M., E. H., O. V. i A. R

12496 pregleda 3 komentar(a)
Kordić juče ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković
Kordić juče ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković

Pljevljak A. M. tvrdi da je dva puta, na različitim mjestima, našao drogu i konzumirao je iz čiste radoznalosti.

Tako je svjedočio juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda, u kojem zbog prodaje droge maloljetnicima odgovara njegov sugrađanin Admir Kordić.

Prema optužnici, Kordić je od 2. do 25. maja 2019. godine, ispred Osnovne škole “Boško Buha” u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika - E. H., M. K., A. M., E. H., O. V. i A. R.

Ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Kordić je bio osuđen na 20 mjeseci zatvora. Istovjetnu kaznu dobio je i u ponovljenom postupku.

Optuženi Kordić juče je, nakon izlaska iz zgrade bjelopoljskog Višeg suda, verbalno napao novinarku "Vijesti", negodujući zbog fotografisanja i objavljivanja njegovog punog imena

U sudnici je rekao i da Kordića poznaje iz viđenja, da ga je gledao u dvorištu škole, ali da nikada od njega nije kupovao niti dobijao drogu.

Kazao je i da je jednom, sa drugom O. V. u parku slučajno našao marihuanu i iz radoznalosti je konzumirao.

“Sa drugom sam 25. maja krenuo u prodavnicu. Usput smo svratili do dvorišta škole, gdje smo sa Kordićem ispalili obične cigarete... Kordić mi je rekao da je pušenje štetno po zdravlje i da bacim cigare, da se ne trujem. Tada je naišla policija i kontrolisala nas”, rekao je A. M.

Ispričao je da je drugi put ispred škole koristio drogu.

“Tog dana sam kod prozora Osnovne škole ušmrkivao ‘amfetamin’, na koji sam slučajno naišao. Tada nisam ni znao da se radi o toj drogi. Tu drogu nisam ni od kod kupio niti dobio. Slučajno sam prišao do prozora i vidio drogu”, ispričao je on.

Državni tužilac Vladan Đalović rekao je da je takav iskaz nelogičan i da nije moguć. Advokat Fikret Krugaš kazao je da je iskazom svjedoka potvrđena odbrana njegovog branjenika - da nije počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

Kordić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali je na suđenju tvrdio da nije počinio krivično djelo i da je drogu koristio isključivo za svoje potrebe, jer je zavisnik.

Optuženi je da je 25. maja u 20.30 sati, u školskom dvorištu omogućavao uživanje droge, tako što je na svom mobilnom telefonu napravio “crte” koje su oni ušmrkavali, uz konzumiranje džointa.

Suđenje se nastavlja 18. januara, do kada će od Centra bezbjednosti u Pljevima biti pribavljen video-materijal sa nadzornih kamera koje su tokom istrage izuzete iz škole.

Bonus video: