Podgorica: Novčano kažnjeni odgovorni u ugostiteljskim objektima i osobe koje su maloljetnicima točile alkoholna pića

Iz UP su navelio da će podgorički policajci sa nadležnim inspekcijama u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrolama točenja alkoholnih pića maloljetnicima

5909 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je tokom vikenda novčano kaznila odgovorne osobe u ugostiteljskim objektima i osobe koje su maloljetnicima točile alkoholna pića, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

Iz UP su kazali da su vikendom sproveli pojačane kontrole ugostiteljskih objekata na području Podgorice, a u odnosu na točenje alkoholnih pića maloljetnicima.

"Za odgovorna lica tri ugostiteljska objekta izdate su novčane naloge zbog prekšraja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru. U petak veče službenici policije su u jednom ugostiteljskom objektu zatekli deset maloljetnih osoba u konzumaciji alkoholnih pića. Odgovornom licu i osobi koja je maloljetnim licima točila alkohol uručeni su novčani nalozi shodno Zakonu o javnom redu i miru. Pojačane kontrole su nastavljene i u subotu te je policija u dva ugostiteljska objekta zatekla tri maloljetna lica, a nalozi za uplatu novčane kazne uručeni su odgovornim licima i osobama koja su maloljetnim osobama točile alkoholna pića", ističe se u saopštenju.

Iz UP su navelio da će podgorički policajci sa nadležnim inspekcijama u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrolama točenja alkoholnih pića maloljetnicima.

Bonus video: