Nikšić: Krivičina prijava protiv dvije osobe, utajili više od 31.500 eura poreza i doprinosa?

"Utvrđeno je da osumnjičeni nisu bili registrovani kao poreski obveznici niti su nadležnom poreskom organu u zakonom predviđenom roku prijavili ostvarene prihode od prodaje novoizgrađenih stambenih i poslovnih jedinica", naveli su iz policije

11121 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija podnijela je, u okviru obavještajnog projekta "Stan", krivične prijave protiv S.K. (28) i R.K. (63) zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili državu za više od 31.500 eura

"Osnovano se sumnja da je S.K. djelo koje mu se stavlja na teret izvršio kao investitor na način što je sticao prihode prodajom stambenih i nestambenih objekata krajem 2018. godine i izbjegavao plaćanja poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica u ukupnom iznosu od oko 10.400 eura."

"R.K. je, kako se sumnja krivično djelo utaja poreza i doprinosa izvršila kao investitor na način što je prodajom stambenih objekata tokom 2020. i 2021. godine izbjegavala plaćanje poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica u iznosu od oko 21.300 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom sprovođenja izviđajnog postupka, kako dodaju, utvrđeno je da osumnjičeni nisu bili registrovani kao poreski obveznici niti su nadležnom poreskom organu u zakonom predviđenom roku prijavili ostvarene prihode od prodaje novoizgrađenih stambenih i poslovnih jedinica.

Bonus video: