Suprugu i sina Koprivice sumnjiče za utaju poreza; Milošević: Očekujem pritisak na policiju, nema nedodirljivih

Policija Strahinju i Radosavu Koprivicu sumnjiči da su utajili oko 30.000 eura poreza i doprinosa

42765 pregleda 22 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković

Zbog utaje poreza nikšićka policija juče je podnijela krivične prijave protiv Strahinje (28) i Radosave Koprivice (63) - sina i supruge dugogodišnjeg funkcionera Uprave policije, Duška Koprivice.

To je za Vijesti potvrdio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević, poručivši da nema nedodirljivih.

"Ovo je samo početak naših aktivnosti. Očekujem pritisak na policiju, s obzirom o kome se radi, kako bi se umanjila šteta, međutim, poručujem im da ćemo pratiti svaki detalj razvoja situacije", rekao je Milošević.

Koprivice policija sumnjiči da su utajili oko 30.000 eura poreza i doprinosa. Dvadesetosmogodišnjaka sumnjiče da je to krivično djelo počinio na način što je kao fizičko lice-investitor sticao prihode ostvarene od oporezive djelatnosti, prilikom prodaje stambenih i nestambenih objekata, izgrađenih za tržište i oštetio budžet za 10.393,77 eura.

Njegovu majku sumnjiče da je, kao investitor, sticala prihode od prodaje stambenih objekata, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost i poreza na dohodak fizičkih lica, oštetila budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 21.258,22 eura.

Bonus video: