VDT optužuje Boričića: Nije postupio u 13 predmeta

"Uslijed čega je nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, čime bi izvršio teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav 3 tačka 1 Zakona o Državnom tužilaštvu", saopšteno je iz VDT-a

24150 pregleda 26 reakcija 24 komentar(a)
Boričić, Foto: Savo Prelević
Boričić, Foto: Savo Prelević

Više državno tužilaštvo podnijelo je predlog Tužilačkom savjetu za utvrđivanje disciplinske odgovornosti protiv državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Nikole Boričića.

Kako se navodi u saopštenju Višeg državnog tužilaštva (VDT), Boričić u 13 predmeta u kojima je bio zadužen, "bez opravdanih razloga nije postupao".

"Uslijed čega je nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, čime bi izvršio teži disciplinski prekršaj iz člana 108 stav 3 tačka 1 Zakona o Državnom tužilaštvu", saopšteno je.

Dodaje se da su Komisiji za Etički kodeks državnih tužilaca dostavljene pritužbe državnih tužilaca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, povodom ophođenja Boričića, zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, radi ocjene da li je imenovani učinio povredu načela i pravila Etičkog kodeksa državnih tužilaca.

Bonus video: