Elezovićeva smrt i dalje pod velom tajne

Tužilaštvo još nije od kolega iz Albanije dobilo podatke koji bi im, moguće, pomogli u rasvjetljavanju načina smrti dugogodišnjeg policijskog rukovodioca

24589 pregleda 50 reakcija 18 komentar(a)
Elezović, Foto: Jelena Jovanović
Elezović, Foto: Jelena Jovanović

Podgoričko Više državno tužilaštvo još nije od kolega iz Albanije dobilo podatke koji bi im, moguće, pomogli u rasvjetljavanju načina smrti dugogodišnjeg policijskog rukovodioca Rudolfa Elezovića.

Elezović je nestao 27. maja prošle godine. Dvanaest dana kasnije pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

Rukovoditeljka i portparolka VDT Podgorica, Lepa Medenica, odgovorila je Vijestima da je predmet formiran povodom beživotnog tijela Elezovića i dalje u izviđaju.

Tužiteljka je objasnila da su do sada, istražujući je li Ulcinjanin ubijen ili je izvršio samoubistvo, preduzeli brojne mjere i radnje - donijeli naredbu za obdukciju tijela, naredbu za neophodna vještačenja, prikupili obavještenja od više osoba...

”Podnijeti su zahtjevi Višem sudu - sudiji za istragu, za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a od strane tužilaštva donijeta je i naredba vještaku za digitalno vještačenje, koji izvještaj je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu, tako da se u daljem toku postupka ukazala potreba za upućivanjem zamolnice nadležnim pravosudnim organima Republike Albanije, radi pribavljanja određenih podataka, a nakon dobijanja odgovora po zamolnici, tužilaštvo će izvršiti svestranu analizu svih prikupljenih dokaza i podataka, a sve u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt kod lica R.E. i donošenja odluke u predmetu”, piše u odgovoru.

Vijestima je ranije rečeno da istražitelji provjeravaju sa kim se pokojni policajac čuo prije nestanka i da li su bazne stanice, osim njegovog broja telefona, na tom mjestu registrovale još nekog korisnika.

Nestanak bivšeg šefa ulcinjske policije 27. maja prijavila je njegova supruga, a 8. juna u rijeci Bojani, na teritoriji opštine Ulcinj pronađeno je njegovo beživotno tijelo. Navodno, imao je prostrijelnu ranu u predijelu glave, a leš je, prema istim informacijama, u trenutku pronalaska bio star desetak dana.

Rečeno je da je beživotno tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od Šaskog kanala, u mjestu Sveti Đorđe.

Pokojni Elezović je skoro šest godina bio na čelu ulcinjske policije - sve do 2014. godine, kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u Sektoru granične policije.

Ulcinjanin koji je početkom februara prošle godine uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka” i koji je pušten na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, navodno je tokom višesatnog svjedočenja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) iznio i neka kompromitujuća saznanja o osobama koje nijesu uhapšene u toj akciji, a koje su se nalazille ili su trenutno na visokim položajima u Upravi policije.

Niko od nadležnih ni ranije nije odgovorio na pitanja Vijesti - da li je taj svjedok, kako se spekuliše, pričao o svojim eventualnim vezama sa Elezovićem.

Vijesti nemaju informaciju da su taj slučaj i smrt Elezovića na bilo koji način povezani.

Bonus video: