Petričević: Neće me uplašiti

Nakon što joj je policija dodijelila dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje, vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina poručila je da se neće povući i da je ne mogu uplašiti

39179 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Petričević juče sa obezbjeđenjem, Foto: BORIS PEJOVIC
Petričević juče sa obezbjeđenjem, Foto: BORIS PEJOVIC

Nakon što joj je policija dodijelila dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje, vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević poručila je da se neće povući i da je ne mogu uplašiti.

Petričević je policijsku zaštitu dobila prošle sedmice, svega nekoliko dana nakon što cu carinici u Slobodnoj carinskoj zoni u Baru otkrili pola tone kokaina.

Ona je juče za Vijesti kazala da ne zna od koga joj prijeti opasnost.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednosti (ANB) nijesu odgovorili na pitanje od koga šefici UPC prijeti opasnost, a iz Uprave policije precizirali su da je štite u skladu sa procjenom i preporukama nadležnog državnog organa (ANB):

”Zbog činjenice da je imenovana na čelu organa čiji su službenici u prethodnom periodu bili uključeni u značajnim aktivnostima suzbijanja krijumčarenja koji su poznati javnosti”.

”Ne znam da li i odakle stižu prijetnje niti kakve su, ali cijenim da su ozbiljne, jer je Uprava policije promptno reagovala i dodijelila mi obezbjeđenje. Znam i da se neću povući što god da se bude dešavalo, niti me mogu uplašiti”, rekla je Petričević.

Povezani članci

27. Januar 2022.

Zapljena kokaina ugrozila Petričević

Ona je istakla da će i dalje raditi isključivo u skladu sa zakonom:

”I truditi se da naše granice budu prepreka za sve vrste nelegalnih aktivnosti i naravno, uporedo da unaprijedimo naplatu javnih prihoda kroz poreze i prikupimo (obezbijedimo) planirane budžetske prihode”.

Vijesti su juče objavile da je policija dodijelila obezbjeđenje Petričević i da su je iz te bezbjednosne institucije nekoliko dana nakon zapljene kokaina obavijestili da je moraju čuvati.

Izvor “Vijesti” nije otkrio od koga v.d. direktorici Uprave prihoda i carina prijeti opasnost, odnosno, da li i ko planira da ugrozi njen život, ali je kazao da je ta informacija stigla od međunarodnih partnera.

Na pitanja da li ih je i koja služba o tome obavijestila nijesu odgovorili iz UP, niti iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Iz UP su objasnili da njihovi službenici u odnosu na Petričevićevu preduzimaju kontinuirane preventivno-operativne mjere zaštite.

Iz ANB-a ni juče nijesu odgovorili na pitanja Vijesti izrađuju li procjenu bezbjednosti Petričević i to čine, zbog čega.

Oko pola tone kokaina zaplijenjeno je sredinom januara u logističkom centru kompanije Voli u Podgorici.

Iako je prva informacija bila da su skupocijeni bijeli prah pronašli magacioneri tog trgovinskog lanca, Petričević je tada za Vijesti otkrila da je u pitanju bila kontrolisana isporuka i da su kokain 11. januara pronašli službenici Slobodne carinske zone u Luci Bar.

Droga je otkrivena u jednom od kontejnera kojim su iz Portugala transportovane banane.

Carinici su po nalogu Petričevićeve pozvali policiju, a potom je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva dogovorena strategija - da kontaminirani kontejner “propuste” na skeneru u Podgorici, ali da kamion u kome je prate do logističkog centra Volija.

Bonus video: