Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet

Novinarka TVCG prijavila prijetnje, Živaljević: Policija procijenila da joj je ugrožena bezbjednost

Kako prenosi portal RTCG, Popović je počela da dobija prijeteće poruke s jednog Instagram naloga, nakon protesta građana nezadovoljnih manjinskom vladom, koji je održan 21. januara

14743 pregleda 20 reakcija 8 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković

Crnogorska policija procijenila je da je novinarki Televizije Crne Gore (TVCG) Ani Popović ugrožena bezbjednost, kazao je šef deska TVCG Nemanja Živaljević.

Živaljević je kazao da očekuje da će nadležni što prije otkriti ko stoji iza prijetnji.

“O ozbiljnosti prijetnji najbolje govori činjenica da je policija procijenila da je njena sigurnost ugrožena", kazao je Živaljević.

On je istakao da prijetnje i napadi na novinare u Crnoj Gori moraju da postanu prošlost, jer samo slobodan novinar, koji radi bez pritiska, može da bude profesionalan.

“Samo od takvog novinara naše društvo može imati korist", naglasio je Živaljević za TVCG.

Kako prenosi portal RTCG, Popović je počela da dobija prijeteće poruke s jednog Instagram naloga, nakon protesta građana nezadovoljnih manjinskom vladom, koji je održan 21. januara.

U prijavi koju je Popović podnijela policiji 28. januara, navodi se da joj je dan ranije stigla ucjena, da mora dati pet hiljada eura ili, kako se navodi, svoju novinarsku slobodu.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo predmet i taj slučaj je kvalifikovan kao krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.