SDT povrijedilo osnovna ljudska prava Rodiću, Gazivodi i Radulović

"U sudskom postupku pravosnažno je utvrđeno da je SDT nezakonitim postupanjem advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović povrijedilo osnovna ljudska prava i to: pravo na psihički (duševni) integritet, pravo na čast, pravo na ugled, pravo na zaštitu privatnog života, pravo na dostojanstvo i pravo na prepisku i lične zapise, kao prava ličnosti"

30940 pregleda 70 reakcija 7 komentar(a)
Radulović,Gazivoda i Rodić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Radulović,Gazivoda i Rodić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo povrijedilo je osnovna ljudska prava advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović.

Osnovni sud u Podgorici, kako se navodi u zajedničkom saopštenju advokata, po njihovoj tužbi donio je pravosnažnu presudu.

"Imajući u vidu da su crnogorski mediji detaljno izvještavali o saopštenju i pratećem dokumentu pod nazivom "Specijalno državno tužilaštvo predstavlja oblike specijalnog rata", a koje je Specijalno državno tužilaštvo dana 17.7.2017. godine, objavilo na svojoj internet stranici, upoznajemo vas da je u vezi sa istim Osnovni sud u Podgorici po našoj tužbi donio pravosnažnu presudu. U sudskom postupku pravosnažno je utvrđeno da je SDT takvim nezakonitim postupanjem advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović povrijedilo osnovna ljudska prava i to: pravo na psihički (duševni) integritet, pravo na čast, pravo na ugled, pravo na zaštitu privatnog života, pravo na dostojanstvo i pravo na prepisku i lične zapise, kao prava ličnosti. Znači, pravosnažno je utvrđeno da su nam povrijeđena osnovna ljudska prava zaštićena Ustavom, Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i zakonom", navodi se u saopštenju advokata.

Oni su uz saopštenju dostavili i presudu Osnovnog suda u Podgorici od 13. aprila 2021. godine, dopunsku presudu istog suda od 22. septembra 2021. godine i presudu Višeg suda u Podgorici od 18. januara 2022. godine.

Bonus video: