Babiću će suditi za karabin i pištolje

Potvrđena optužnica protiv izvršnog direktora “Crnagoracoopa” Nedjeljka Babića

6157 pregleda 3 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Osnovni sud u Danilovgradu potvrdio je optužnicu protiv izvršnog direktora privrednog društva “Crnagoracoop” Nedjeljka Babića (84) iz Danilovgrada, koji se tereti da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Babić se tereti da je 10. septembra prošle godine, u prostorijama ovog privrednog društva, držao veću količinu vatrenog oružja.

”Na način što je, u ormaru koji se nalazi u hodniku držao lovački karabin marke ‘CZ’, u sefu u kancelariji dva pištolja, a na prijavnici pištolj marke ‘CZ’, kojim je bio zadužen radnik obezbjeđenja - pokojni K.R., a za koje oružje okrivljeni nije imao odgovarajuće isprave izdate od strane nadležnog organa, u čemu je otkriven istog dana prilikom pretresa izvršenog od strane policijskih službenika Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad”, saopštili su iz tužilaštva.

Babić je reagovao, nakon saopštenja policije u septembru 2021. godine, objasnivši tada da oduzeto oružje nije njegova lična imovina, već da predstavlja imovinu kompanije.

Navodi se da su iznijete nepotpune i neprovjerene informacije, te paušalne tvrdnje sa ciljem kompromitovanja i diskreditovanja Babića, kao i kompanije “Crnagoracoop NB”, na način što se o njima “dosljedno, nesporno i kategorički, ali nepotpuno i uvredljivo piše, čime mu je narušen moralni integritet, ugled i čast”.

”U petak 10. septembra u prostorijama ‘Crnagoracoopa NB’ na svom radnom mjestu je naprasno preminuo zaposleni radnik koji je radio na poslovima obezbjeđenja objekta kompanije. Na poziv kolega, na lice mjesta došli su službenici Uprave policije da konstatuju zatečeno stanje, kojom prilikom su dali pojašnjenja, da je zaposleni koji je naprasno preminuo u posjedu vatrenog oružja koje je u posjedu firme, te da se u zaključanom sefu kompanije nalazi i drugo oružje. Nadležni su preduzeli mjere radi utvrđivanja porijekla i o posjedu oružja. Predmetno oružje je u vlasništvu firme, o čemu gospodin Nedeljko Babić ima urednu dokumentaciju. Međutim, Kako je trebalo izvršiti neophodne istražne radnje, gospodin Babić je priveden kod nadležnog tužioca, koji tužilac je odmah nakon uzimanja izjave istom dozvolio da se brani sa slobode”, saopštio je tada pravni zastupnik Babića.

Bonus video: