DNP osudila pokušaj paljenja vozila Đurovića

"Ovakav čin ukazuje i na stanje sužene svijesti pojedinaca u duboko podijeljenom sociumu, što škodi imidžu zemlje koja napreduje ka Evropskoj uniji i boljem sistemu vrijednosti, uz uvažavanje različitosti u političkim stavovima i ukupnim građanskim pogledima i slobodama"

2303 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) osudila je, kako su saopštili, vandalski čin pokušaja paljenja automobila poslanika Demokratskog fronta, Dejana Đurovića.

Pozvali su nadležne da se ovaj primitivistički akt što prije rasvijetli, i pronađu vandali koji svojim postupcima bacaju ružno svjetlo na ukupni suživot i građanski mir u Crnoj Gori danas.

"Informacija o paljenju automobila poslanika DF-a još jednom potvrđuje činjenicu da u našem društvu i dalje postoje pojedinci primitivističkih shvatanja i poimanja politike, koji na prostački način rješavaju odnos prema političkim neistomišljenicima, što je, svakako, ispod civilizacijskog nivoa i zaslužuje sve osude i indignaciju. Ovakav čin ukazuje i na stanje sužene svijesti pojedinaca u duboko podijeljenom sociumu, što škodi imidžu zemlje koja napreduje ka Evropskoj uniji i boljem sistemu vrijednosti, uz uvažavanje različitosti u političkim stavovima i ukupnim građanskim pogledima i slobodama", navodi se u saopštenju.

DNP traži da se počinioci privedu pravdi uz zasluženo sankcionisanje od strane nadležnih.

"Ovo posebno stoga što ovakvim izdvojenim prostaklucima treba jednom stati na kraj i zbog mogućih sljedećih sličnih dešavanja, nauštrb atmosfere tolerancije i građanskog suživota u ionako značajno podijeljenoj zemlji, jer treba afirmisati kulturu dijaloga uz poštovanje različitih ljudskih i političkih stavova u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: