Na snimcima drogiranje maloljetnika?

Marihuanu i spid maloljetnici navodno kupovali i konzumirali kod prozora ulaza u osnovnu školu

13804 pregleda 3 komentar(a)
Advokat sa klijentom na izlasku iz suda, Foto: Jadranka Ćetković
Advokat sa klijentom na izlasku iz suda, Foto: Jadranka Ćetković

Na snimcima video nadzora Osnovne škole “Boško Buha” u Pljevljima vidi se kako jedna osoba više puta predaje drugim licima nešto nalik na cigarete koje potom konzumiraju, a potom postavlja telefon na ivicu prozora u blizni ulaznih vrata, gdje ovi prilaze jedan po jedan.

To je prezentovano juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Pljevljak Admir Kordić odgovara zbog prodaje droge maloljetnicima.

To su snimci od 25. maja 2019. godine.

”Na snimku se vidi kako neka od lica preuzimaju neke predmete iz ruku jednog lica u zelenoj jakni, kome potom pružaju nešto nalik na novac”, kazao je sudija Dragan Mrdak, dodajući da se vidi kako više lica prilazi okapnici prozora pored u prizemlju škole, gdje je jedno lice položilo telefon.

Optuženi Kordić je kazao da on nije na tom snimku i da ne prepoznaje nijedno lice.

Tužilac Vladan Đalović, rekao je da je tim snimkom potvrđen navod i optuženog koji je priznao da je tog dana prodao drogu maloljetnim licima, od kojih su neki sa snimka saslušani u svojstvu svjedoka.

Dodao je da su izjave maloljetnika - da su konzumirali drogu, ali da je nisu kupili već slučajno pronašli u parku, sračunate na pomaganje okrivljenom.

Tužilac je zapazio da se na snimku vidi kako lica drugim licima predaju nešto nalik na “zamotuljke” za šta uzimaju novac.

Branilac optuženog, advokat Fikret Kurgaš kazao je da se na snimku ne nalazi nijedna osoba obuhvaćena optužnicom.

”Očito je da tužilac manipuliše stvarima koje je kazao Viši sud. Molim vas nemojte da se služite manipulacijama”, kazao je advokat Kurgaš, obraćajući se tužiocu Đaloviću.

A nakon što je sudija Dragan Mrdak rekao da su to grube riječi, on se izvinio: “Tužilac pominje period koji ne postoji a ne izjašnjava se o periodu koji je predmet postupka”, kazao je Kurgaš.

Zbog oštećenja diska na kojem su snimljeni telefonski razgovori i SMS poruke izuzeti sa telefona okrivljenog, na sljedeće ročište biće saslušan vještak Forenzičkog centra.

Istovremeno, najavljeno je, od te institucije u Danilovgradu, sud će tražiti kopiju diska.

Ranijom presudom Kordić je bio osuđen na 20 mjeseci zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud Crne Gore.

Kordić je i u ponovnom postupku negirao da je bilo kome prodavao drogu, tvrdeći da je istu koristio za svoje potrebe, jer je zavisnik.

Svjedoci, prema optužnici, koji su u to vrijeme bili maloljetni - kazali su da nisu kupovali drogu od Kordića i da im je nije davao na uživanje.

Kordić je, prema optužnici, od 2. do 25. maja 2019. godine, ispred osnovne škole u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika.

”On je 25. maja u 20.30 sati u školskom dvorištu, omogućavao uživanje droge, tako što je na svom mobilnom telefonu razvio ‘crte’ koje su oni ušmrkavali, uz konzumiranje džointa”, navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 11. marta.

Advokat birao ko će da se fotografiše, pa vikao na novinarku

Branilac optuženog advokat Fikret Kurgaš verbalno je juče napao novinarku “Vijesti” poslije ročišta, nakon što je pokušala da fotografiše optuženog.

Advokat je tražio da se ne fotografiše pri izlasku iz suda, ali je odbio da se razdvoji od optuženog, sa kojim je stepenicama silazio u isto vrijeme, nakon čega je počeo da viče na novinarku - ponavljajući više od pet puta riječi “drsko i bezobrazno”.

”Drsko i bezobrazno je vaše postupanje kada mi kažete da se odvojim od okrivljenog”, rekao je.

Na opasku da je trebalo da se odvoji ako, po sopstvenoj želji, ne želi da bude fotografisan, nastavio je riječima: “Ko ste vi da mene odvajate od njega? Zašto u sudnicu ne dođete da fotografišete? Sramota”.

Bonus video: