pretresali dvije lokacije

Zbog droge u Podgorici krivično će odgovarati četiri osobe, prekršajno 16

U pretresu stana pronađeno oko 368 grama marihuane, tokom racije u dva kafića pronađen kokain...

8739 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je, od 10. do 15. februara, sprovodeći pojačane aktivnosti na planu sprječavanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršila pretrese na dvije lokacije.

U pretresu stana i drugih prostorija koje koriste M.R. (22) i M.R. (29) pronađeno je oko 368 grama marihuane.

Protiv M.R. (22) podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga, dok je protiv M.R. (29), po nalogu postupajućeg tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

"Osim toga, u navedenom periodu, sprovodeći operativne mjere i radnje, kontrolisana su lica B.E. (21) i Č.Đ. (19). Kod njih je pronađena određena količina opojnih droga te će oni odgovarati za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Kontrolisan je i Š.F.(25) protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djleo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaju iz policije.

Podgorička policija je u navedenom periodu zbog prekršaja iz pomenutog zakona podnijela 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 15 osoba.

Takođe, u večeri između 12. i 13. februara policija je sprovela raciju u dva ugostiteljska objekta u glavnom gradu, a tom prilikom je pronađeno sedam manjih pakovanja sa kokainom. "Ova opojna droga je predmet daljih provjera u cilju identifikacije lica koja su je odbacila od sebe u momentu kontrole policije", zaključuju iz policije.