Nastavljeno suđenje Goranu Pantoviću zbog ubistva Zorana Ašanina

“Ašanin me kritičnog dana pozvao telefonom u 13.36 časova i rekao:”Gdje si, šta radiš”, na šta sam odgovorio: ”Kući”. Tad mi je rekao: “Ajde, ako mi nešto budeš trebao, zvaću te”, nakon čega je prekinuo vezu”, kazao je bivši načelnik OB Mojkovac Vitomir Veljović

15739 pregleda 3 komentar(a)
Pantović, Foto: Jadranka Ćetković
Pantović, Foto: Jadranka Ćetković

Bivši načelnik Odjeljenja bezbjednosti (OB) Mojkovac Vitomir Veljović, brat bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića je kazao da ga je na dan ubistva telefonom pozvao sada pokojni Zoran Ašanin i rekao da će ga pozvati ako mu nešto zatreba.

On je to rekao u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim zbog ubista Zorana Ašanina (65), vlasnika restorana “Krstac”, 25. aprila prošle godine odgovara Novljanin, porijeklom iz Mojkovca Goran Pantović (43).

“Ašanin me je kritičnog dana pozvao telefonom u 13.36 časova i rekao:”Gdje si, šta radiš”, na šta sam odgovorio: ”Kući”. Tad mi je rekao: “Ajde, ako mi nešto budeš trebao, zvaću te”, nakon čega je prekinuo vezu”, kazao je Veljović, navodi se u zapisniku u koji su "Vijesti" imale uvid.

Nakon toga, postupajući po operativnim saznanjima u mjestu Lepenac prilikom potjere za Patnovićem, on i kolege su, kako je istakao, vidjeli Pantovića iznad kuće Miličića na vrhu neke livade kako bježi.

“I tada je bio udaljen oko 200-300 metara, ali nam je zamakao za jedan brijeg i više ga nismo vidjeli”, kazao je Veljović.

Prigovarajući iskazu, okrivljeni Pantović je kazao je pet minuta prije ubistva Ašanin, dok su sjedjeli za kafanskim stolom, kazao : “Zvao sam Vita Veljovića”, s tim što je on prije toga čuo jedan razgovor Zorana sa nekim i nije znao da se radilo o Veljoviću, i u tom razgovoru Zoran je kazao: “Uletjela je ptica u kavez, pošalji ljude”.

Na ovo je Veljović primijetio da je sadržina razgovora između njega i Ašanina onakva kako je on predstavio.

Konobarica u restoranu “Krstac” Bojana Pandurica je kazala da u korpi za smeće u konobi restorana nije mogao biti sakriven pištolj, jer bi primijetili nakon pražnjenja istih.

Pantović je ranije kazao da je pištolj kojim je ubio Zorana bio sakriven u toj korpi za smeće, jer je, od ranije, znao da tu Zoran krije dio oružja.

Prema optužnici koju je potvrdio Viši sud, Pantović je 25. aprila, u ugostiteljskom objektu “Krstac” u istoimenom mjestu kod Mojkovca, “na podmukao način lišio života vlasnika Zorana Ašanina”.

”On je po dolasku u ugostiteljski objekat, ušao u prostoriju-konobu, u kojoj je oštećeni sjedio sa još dva lica i sjeo sa njima za sto, a poslije izvjesnog vremena je sa Ašaninom pošao u drugu prostoriju - kafe bar, gdje su naručili piće. U jednom trenutku je došlo do svađe, a nakon smirivanja svađe i tokom razgovora, okrivljeni je dao svoj telefon Ašaninu i dok mu je pažnja bila usmjerena na telefon, iskoristio taj trenutak i povjerenje oštećenog, sa kojim je u prijateljskim odnosima, pa je kroz vrata od separea, koji se nalaze u blizini njihovog stola i prema kojim je Ašanin bio okrenut leđima, pošao u toalet, gdje se zadržao nekoliko minuta”, stoji u optužnici.

Po povratku je, navodi se dalje u tom aktu, otvorio vrata separea u pravcu Ašanina, koji nije mijenjao položaj i dok ovaj nije očekivao, niti je bio u mogućnosti da se brani ili pruži otpor, iz pištolja nepoznate marke ispalio osam metaka:

”I sa četiri projektila ga pogodio u predjelu glave, i jednim projektilom u predjelu spoja lijevog ramena i vrata, a zatim mu je prišao sa prednje strane i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak i pogodio ga u predjelu nosa. Kod Ašanina je, od zadobijenih povreda, usljed razaranja moždanog tkiva duž kanala strijelnih rana, nastupila smrt, nakon čega je optuženi uzeo telefon i pobjegao iz ugostiteljskog objekta, čime je izvršio krivično djelo - teško ubistvo”, piše u optužnici.

U istom predmetu suđeno je i Velimiru Ljujiću (66) iz Mojkovca, zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja djela, ali je zbog smrti, protiv njega obustavljen postupak.

Suđenje se nastavlja 14. marta.

Bonus video: