Suđenje za ubistvo Đuričkovića: Pročitane službene zabilješke

Prema navodima optužnice, Mario Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića

5125 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici, u nastavku suđenja optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, početkom oktobra 2016. godine, danas su pročitani pismeni dokazi.

Prema navodima optužnice, Mario Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića.

Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Pročitane su službene zabilješke sa mjesta ubistva, kao i službene zabilješke mjesta pronalaska zapaljenog vozila koje je, prema navodima optužnice, korišćeno u ubistvu.

Pročitana je i službena zabilješka u kojoj su navedeni predmeti koji su pronađeni na mjesto ubistva Đuričkovića, te zapisnik o uviđaju vozila u kojem se nalazio stradali Đuričković.

Odbrana okrivljenih je navela da je pročitana službena zabilješka koja nema veze sa ovim predmetom i predložila da se izuzmu iz postupka.

To se odnosilo kada je pročitana službena zabilješka o pronalasku "duplih" gumenih rukavica, koje su se nalazile jedna u drugu, a pronađene su u blizini jednog vozila.

"Prigovaram ovom dokazu iz razloga što se isti ne može dovesti u događajem koji je u predmetu ovog postupka", navela je advokatica Bojana Franović.

Predložila je tužiocu da odustane od sporovođenja dokaza koji nisu dio ovog predmeta.

Sa njenim prigovorima se saglasila i advokatica Natalija Кaradžić.

"Priloženi su svi dokazi, i koji imaju direktne veze sa događajem i koji nemaju”, naveo je državni tužilac Željko Tomković u Višem državnom tužilaštvu.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića.

Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo. U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.

Suđenje se nastavlja 24. februara.

Bonus video: