DFC: Pokušaj stvaranja panike i straha kod građana Crne Gore

"Cilj ove lažne vijesti je podizanje panike i diskreditacija Uprave policije. Alarmantna i netačna "upozorenja" imaju za cilj stvaranje pometnje, doprinose daljem širenju i pospješivanju tenzija i zabrinutosti kod građana, u ovako delikatnom momentu za crnogorsku i svjetsku javnost"

13572 pregleda 35 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Digitalni Forenzički Centar
Foto: Digitalni Forenzički Centar

Digitalni forenzički centar (DFC) saopštio je da se putem Vajbera, sa ciljem podizanja panike, namjerno plasira i širi lažna vijest u kojoj se navodi da su određeni pripadnici Uprave policije (UP) dobili instrukcije iz Beograda i da planiraju otkazivanje poslušnosti budućoj manjinskoj vladi.

Dodaju da se u toj vijesti navodi i da će ukoliko Demokratski front i Demokrate uspješno izvedu narod na ulice, Miloš Rakonjac, v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Petar Knežević, komandant Protiv- terorističke jedinice (PTJ) i Nikola Prodanović, mlađi policijski inspektor u PTJ stati na stranu naroda.

"Dodaje se da će demonstracije protiv nove vlade biti pretvorene u rušilačke, a da će PTJ i mnoge strukture MUP-a, kao i vojni vrh, po već razrađenom scenariju, otkazati poslušnost i sa ubačenim elementima pokušati da zauzmu ključne institucije. Cilj ove lažne vijesti je podizanje panike i diskreditacija Uprave policije. Alarmantna i netačna "upozorenja" imaju za cilj stvaranje pometnje, doprinose daljem širenju i pospješivanju tenzija i zabrinutosti kod građana, u ovako delikatnom momentu za crnogorsku i svjetsku javnost", navodi se u saopštenju.

Iz DFC-a su pozvali sve koji dobiju ovu poruku da je ne šire dalje i na taj način ne doprinose jačanju uznemirenosti među građanima CG.

"Ponavljamo da se radi o namjerno plasiranoj lažnoj vijesti, sa ciljem izazivanja panike kod građana i diskreditacije jedne od ključnih institucija sistema", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: