Pijan naletio autom na policajca

Policajcu Ljubu Popoviću je konstatovana fraktura lobanje, lom noge i imao je krvarenje na mozgu. Ljekari Kliničkog centra u Podgorici uspjeli su da spasu njegov život

5954 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock.com
Ilustracija, Foto: shutterstock.com

Šezdesetogodišnji Mustafa Kajošević optužen je da je 13. januara automobilom teško tjelesno povrijedio graničnog policajca Ljuba Popovića (30), dok je ovaj bio na dužnosti.

Optužnicu protiv njega juče je podgoričkom Osnovnom sudu podnijelo Osnovno državno tužilaštvo, koje ga tereti da je učinio krivično djelo - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

”Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, Osnovnom sudu u Podgorici, danas podnijelo optužnicu protiv okrivljenog M.K. zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a prethodno je protiv okrivljenog sprovedena istraga, u toku koje mu je izrečena mjera nadzora, zabrana pristupa ili sastajanja sa određenim licima”, odgovorio je Vijestima portparol ODT Podgorica, tužilac Vukas Radonjić.

Popović je nedavno okončao bolničko liječenje i oporavlja se od teških povreda zadobijenih 13. januara, na lokalnom putu Tuzi - Donji Milješ.

Prema saznanjima Vijesti, dok je Popović kontrolisao jedno vozilo, Kajošević je na njega naletio “golfom”.

Kako je Vijestima rečeno iz Uprave policije, Kajošević je automobilom upravljao pod dejstvom alkohola u koncentraciji 1,18 g/kg.

”M.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje”, odgovorili su Vijestima iz Uprave policije.

Objasnili su i da je njihov kolega otpušten na kućno liječenje:

”I njegovo zdravstveno stanje je stabilno”.

Prema saznanjima Vijesti, Popović je povrijeđen 13. januara, u večernjim satima.

Navodno, Kajošević koji ga je udario automobilom, odbacio ga je dvadesetak metara dalje.

”Kajošević je naletio velikom brzinom, udario policajca koji je kontrolisao zaustavljeni automobil, a onda ga odbacio dvadesetak metara dalje. Popović je bio bukvalno izlomljen i životno ugrožen”, rekao je sagovornik Vijesti.

Popoviću je konstatovana fraktura lobanje, lom noge i imao je krvarenje na mozgu.

Ljekari Kliničkog centra u Podgorici uspjeli su da spasu njegov život.

Bonus video: