Rožaje: Upao u kuću i prebio ženu; Policija: Napadače unajmio bivši zet

"Dvojica mladića su nas dobro propratili i u momentu kada je bila sama, jedan od njih je upao i teško je pretukao, dok je drugi čekao u vozilu", kazao je Rasim Kalač

34699 pregleda 54 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rožajska policija uspjela je u najkraćem roku da rasvijetli upad u kuću porodice Kalač, u selu Kalače, koji se dogodio u petak, kada je teško pretučena Mujesira Kalač (56).

Ona je sa teškim tjelesnim povredama hospitalizovana na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Beranama, gdje se i sada nalazi.

Prema riječima njenog supruga Rasima (65), sve se dogodilo dok su on i sin bili u gradu, a Mujesira sama u kući.

“To je bilo negdje oko 12.40 časova. Dvojica mladića su nas dobro propratili i u momentu kada je bila sama, jedan od njih je upao i teško je pretukao, dok je drugi čekao u vozilu. Ja sam odmah zvao hitnu pomoć i policiju, i dok je supruga prebacivana u bolnicu, policija je već, prateći trag na kamerama kuca, ušla u trag vozilu”, ispričao je Rasim.

Iz policije u Rožajama Vijestima je potvrđeno da su uhapsili vozača H.V. (18), dok je njegov rođak H.M, koji je ženu pretukao, još uvijek u bjekstvu.

“Operativnim radom uspjeli smo da saznamo da je prebijanje M.K. naručio njihov bivši zet koji živi i Njemačkoj, i da je unajmio mladiće iz Rožaja” - kazao je sagovornik iz policije.

Mujesira je, rečeno je iz policije, prepoznala napadača na fotografiji koja joj je pokazana, a njegov saučesnik koji je uhapšen priznao je pred tužiocem krivično djelo.

Budući da nisu ništa ukrali iz kuće, mladićima je stavljeno na teret krivično djelo nasilničko ponašanje, odnosno nasilničko ponašanje u pomaganju. Rasim Kalač je Vijestima rekao da se ovako nešto surovo u selu ne pamti, a policiji uputio zahvalnost što su za tako kratko vrijeme uspjeli da razriješe slučaj.

Bonus video: