Policajac osumnjičen da je omogućavao šverc rezanog duvana

Kolege policajca D. K. (45) sumnjiče da je šestorici uhapšenih omogućavao da nesmetano prevoze rezani duvan preko carinske linije Albanija - Crna Gora, u mjestu Barlaj.

11954 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policajac D. K. (45) uhapšen je u akciji "Barlaj" zbog sumnje da je omogućavao šverc rezanog duvana iz Albanije, saznaju Vijesti nezvanično.

Lisice na ruke njemu su stavljene danas, a kolege ga sumnjiče da je šestorici uhapšenih omogućavao da nesmetano prevoze rezani duvan preko carinske linije Albanija - Crna Gora, u mjestu Barlaj.

U toj akciji prije tri dana uhapšeni su Tuzani Đ.J. (27), Đ.J. (26), V.J. (41), N.J. (33), Đ.J. (19) i N.Đ. (38), koje sumnjiče krijumčarili rezani duvan.

"U nastavku akcije "Barlaj" koju sprovodi podgorička policija u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici lišena je slobode još jedna osoba. Podsjećanja radi, prilikom sprovođenja ove akcije, 4. marta, lišeno je slobode šest osoba, od kojih je za četiri određen pritvor do 30 dana i oni su sprovedeni u UIKS", saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da se D.K. na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

"Sumnja se da je ovo lice u dužem vremenskom periodu u reonu Barlaj – Drume omogućavao osumnjičenim licima za krijumčarenje rezanog duvana, da ovu materiju nesmetano prevoze, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, preko carinske linije sa teritorije Republike Albanije na teritoriju Crne Gore. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saoopštenju policije.

Bonus video: