Medojeviću zadržavanje do 72 sata, negirao krivicu

Doskorašnji načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta sumnjiči se da je odavao službene tajne pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana

61164 pregleda 35 reakcija 27 komentar(a)
Medojević saslušan jutros u SDT-u, Foto: Boris Pejović
Medojević saslušan jutros u SDT-u, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.03.2022. 14:24h

Dugogodišnji policajac Dalibor Medojević negirao je u Specijalnom tužilaštvu optužbe da je članovima jedne kriminalne grupe preko kriptovane Skaj (Sky ECC) aplikacije odavao povjerljive informacije.

To je za "Vijesti" rekao njegov branilac, advokat Dražen Medojević.

Vršilac dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saša Čađenović nakon saslušanja odredio je zadržavanje do 72 sata doskorašnjem načelniku Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Čađenović
Čađenovićfoto: Boris Pejović

Medojevića Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana odavao informacije iz istraga protiv njih.

"Njemu su predočene određene komunikacije koje nisu pribavljene mjerama tajnog nadzora, već su sa određene aplikacije... On je negirao i rekao da to nisu njegove komunikacije. To je jedino što vam u ovom trenutku mogu reći. Ne mogu vam konkretno govoriti u vezi koje kriminalne organizacije, ni bilo koji detalj", rekao je advokat Medojević.

Advokat Dražen Medojević
Advokat Dražen Medojevićfoto: Boris Pejović

Medojević je uhapšen juče po nalogu vršioca dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saše Čađenovića. Prema nezvaničnim saznanjima, policijski inspektor bio je pod mjerama tajnog nadzora i njegova komunikacija sa mafijom je dokumentovana.

Bonus video: