Milan Popović osumnjičen za krađu 238 paketa cigareta iz magacina "Montenegro duvan comerc"

Prema saznanjima "Vijesti" na teret mu se stavlja da je odgovoran za krađu 238 paketa cigareta, čime je država oštećena za oko 225.000 eura

83308 pregleda 92 reakcija 84 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tridesetšestogodišnji Milan Popović iz Danilovgrada uhapšen je zbog krađe cigareta iz magacina mojkovačke firme "Montenegro duvan komerc" u Slobodnoj zoni Luke Bar, saznaju "Vijesti".

Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala.

Na teret mu se stavlja da je odgovoran za krađu 238 paketa cigareta, čime je država oštećena za oko 225.000 eura.

"On je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licima došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara i iz unutrašnjosti otuđio 238 paketa cigarete", saopšteno je iz Uprave policije.

Milan Popović
Milan Popovićfoto: Screenshot

Prema informacijama "Vijesti" Popović je nakon krađe, cigarete odvezao do Danilovgrada i tamo ih predao osobi čiji identitet još nije utvrđen.

"Sumnja se da je M.P. potom transportovao ukradene cigarete teretnim motornim vozilom do Danilovgrada gdje ih predao za sada nepoznatom licu, a za transport cigareta dobio dogovorenu novčanu nadoknadu", saopšteno je iz policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je, kako se dodaje, za M.P. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Osim toga, barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretrese prostorija na dvije lokacije koje koristi M.P. U Danilovgradu je pronađena manja količina pištoljske municije o čemu je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv M.P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Uprave policije preduzimaju mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikaciji drugih izvršilaca navedenog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: