Bečić: Stanišić je prijetio bacanjem bombe

"Prvo je, okrećući se prema Bogdanoviću i više lica ispred rekao: ‘Šta imate protiv Markovića, nemojte bombu da vam bacimo’, na šta ga je Bogdanović pitao - ‘Kome ćeš ti bombu da baciš’”, kazao je Bečić, navodi se u zapisniku sa suđenja

9846 pregleda 6 komentar(a)
Vrijeđao nas je i prijetio, tvrdi Bečić (arhiva), Foto: Luka Zekovic
Vrijeđao nas je i prijetio, tvrdi Bečić (arhiva), Foto: Luka Zekovic

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je 2017. godine u centru Mojkovca, Goran Stanišić prijetio bacanjem bombe na kancelariju te stranke, a potom i lično njemu, uoči lokalnih izbora u toj opštini.

”Prvo je, okrećući se prema Bogdanoviću i više lica ispred rekao: ‘Šta imate protiv Markovića, nemojte bombu da vam bacimo’, na šta ga je Bogdanović pitao - ‘Kome ćeš ti bombu da baciš’”, kazao je Bečić, navodi se u zapisniku sa suđenja.

To je saopštio juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu, pred kojim Stanišić odgovara zbog produženog kriivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnom predlogu, Stanišić je 12. septembra 2017. ugrozio sigurnost više lica, oštećenih Bojana Mišnića, Milana Ivanovića, Dušana Kaluđerovića, Aleksandra Bogavca, Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića, prijetnjom da će napasti na njihovo tijelo i život.

Iz Demokrata ranije je više puta saopštavano da je Stanišić aktivista DPS-a.

”Izašao sam iz prostorija stranke, ali i pored toga što je Boris Bogdanović pokušavao da smiri situaciju, to lice nam je uputilo riječi: ‘Blese jedne, pušite k...c”, rekao je Bečić, navodeći da iste riječi i njemu uputio.

Iste riječi, kako je kazao, čuo je i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, dodajući da im je Stanišić uputio niz uvreda, psovki i vrijeđanja.

Tvrdi da je jasno da je ta situacija bila politički iskonstruisana, i da se zbog svega osjetio ugroženim...

Goran Stanišić nije priznao djelo koje mu se stavlja na teret, objašnjavajući da je tada vozilom prišao blizu prostorija DCG, jer mu tu živi drug kako bi zajedno pošli na ručak u obližnje etno selo.

”Dok sam čekao druga Dejana Filipovića, otvorio sam prozor i u šali drugarski pitao svog dotadašnjeg druga Aleksandra Bogavca da li je ljut na Svetozara Markovića, pošto nosi prezime kao premijer, a sve zbog toga što je ranije bio neki incident između brata premijera Markovića i skupine koja sebe naziva Demokratama. Bogavac mi je na to rekao: ‘Bježite odavde, nemoj da vam bacim bombu pod auto’, na šta smo se mi smijali. Tada je iz prostorija Demokrata izašlo 3-4 lica i među njima sam primijetio Bečića. Bečić me pitao: ‘Kome ćete vi da bacite bombe, je su li vas to poslali Veselin Veljović i Duško Marković’”, kazao je Stanišić ranije u sudu.

Istakao je da ni on ni drugovi u vozilu nisu pominjali nikakve bombe i da je sve to “izveo Bečić kako bi prikazao kao politički napad na Demokrate”.

Kako se navodi u optužnom predlogu, Stanišić je zaustavio vozilo ispred prostorija stranke i kazao: “Šta vi imate protiv Markovića, nemojte bombu da vam bacimo tu”. Dan kasnije, piše, ugrozio je sigurnost Bečiću, tako što je na svom Fejsbuk profilu objavio: “Razumijem tvoj strah i treba da te bude jer oni koji lažu treba da se boje za sebe”...

Bonus video: