Oduzeli robu vrijednu preko 70 hiljada eura

“Odgovornim licima, zbog počinjenog prekršaja, izdata su dva prekršajna naloga u iznosu od po 500 eura”, kazali su iz UPC

4822 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen/ Vlada CG
Ilustracija, Foto: Printscreen/ Vlada CG

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) i policije u prethodnih sedam dana, u tri odvojene akcije, oduzeli su robu vrijednu više od 70 hiljada eura.

Službenici UPC su kontrolom tri kamiona, koji su prevozili robu iz Turske, oduzeli 4.420 komada tekstilnih prozivoda i obuće, čija je vrijednost 64.695 eura.

Navodi se da je roba zadržana po osnovu povrede prava intelektilualne svojine.

“U sklopu druge akcije službenici UPC - Odsjek za suzbijanje krijumčarenja su, zajedno sa službenicima policije, sprovodeći redovne aktivnosti, pronašli i oduzeli krijumčarenu robu vrijednosti 6,3 hiljade eura”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da robu koja je predmet prekršaja čine tekstilni proizvodi i mobilni telefoni.

“Odgovornim licima, zbog počinjenog prekršaja, izdata su dva prekršajna naloga u iznosu od po 500 eura”, kazali su iz UPC.

Oni su saopštili da su, u sklopu treće akcije, službenici UPC i Uprave policije, na graničnom prelazu Dobrakovo pronašli i oduzeli 238 paklica cigareta Corset, vrijednosti 476 eura.

Iz UPC su rekli da su kontrolom putničkog motornog vozila, crnogorskih registarskih oznaka, na izlazu iz carinskog područja, pronađene cigarete koje su bile sakrivene u prednjem braniku vozila.

“Cigarete su oduzete, a protiv odgovornog lica pokrenut je krivični postupak”, kaže se u saopštenju.

Iz UPC su kazali da, u skladu sa svojim ovlašćenjima i uz pomoć Uprave policije, nastoje da bude uspješni u sprečavanju svih vidova šverca na granicama.

Bonus video: