Poreski administrator pratio rast droge

Višem sudu dostavljena optužnica protiv osoba koje su proizvodile marihuanu

7481 pregleda 0 komentar(a)
Posječene stabljike marihuane u Markovićima, Foto: Uprava policije
Posječene stabljike marihuane u Markovićima, Foto: Uprava policije

Zbog optužbe da su kao saizvršioci počinili krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, viša državna tužiteljka Tanja Božović podigla je optužnicu protiv M.S. iz Budve zaposlenog kao poreski administrator u Opštini Budva i državljanina Albanije M.G.

Oni se terete da su od neutvrđenog datuma do 30. septembra 2021. godine, u budvanskom naselju Markovići, radi dalje prodaje proizvodili marihuanu.

”Na način što su po prethodnom dogovoru, u selu M. (Markovići), u blizini kuće u kojoj živi M.G., zasadili veću količinu sjemenki navedene opojne droge koju je potom zalivao G.M., dok se M.S. informisao, pratio razvoj i rast stabljika predmetne marihuane i tražio kupce za istu”, piše u optužnici.

U daljoj proizvodnji, kako se navodi, spriječeni su 30. septembra, kada su policijski službenici Uprave policije - Centra bezbjednosti Budva, na parceli zatekli i izuzeli 119 izniklih stabljika biljke konoplje.

”Koja je u sebi sadržavala tetrahidrokanabinol (THC) u koncentraciji iznad 0,2%, a na koji način su okrivljeni proizveli opojnu drogu konoplju, ukupne neto mase 11.272,37 grama”, piše u optužnici.

Nakon što su uhapšeni, Uprava policije zvanično je saopštila da su službenici Kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva u saradnji sa Službenicima sektora za borbu protiv kriminala i Višim državnim tužilaštvom formirali predmet “Vidikovac”, koji je realizovan 30. septembra prošle godine.

”Pretresom stanova na dvije lokacije i uviđajem na samoj plantaži marihuane u Markovićima, gdje je pronađeno i oduzeto 119 stabljika u odmakloj fazi cvjetanja”, saopštili su tada iz UP.

Inspektori su plantažu marihuane pronašli na nepristupačnom terenu, ispod mjesnog groblja.

Bonus video: