Rakočeviću na lični zahtjev konstatovan prestanak funkcije

Za člana Komisije za Etički kodeks sudija izabralana sutkinja Radojka Nikolić

6781 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudiji Apelacionog suda Dragiši Rakočeviću na lični zahtjev konstatovan je prestanak funkcije, a proširena sjednica Vrhovnog suda za člana Komisije za Etički kodeks sudija izabrala je sutkinju tog suda Radojku Nikolić, umjesto ranije sutkinje Dušanke Radović.

To su saopštili nakon desete sjednice Sudskog savjeta, održane danas.

"Savjet je usvojio Godišnji izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2021. godinu. Takođe, Savjet je usvojio Izvještaj Komisije za Etički kodeks sudija, kao i Izvještaj Centralne popisne komisije o sprovedenom popisu imovine potrošačke jedinice 'Sudstvo' za 2021. godine. Sudski savjet je konstatovao da Opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore nije predložila kandidata za predsjednika ovog suda po javnom oglasu broj: 01-4555/21 od 05.07.2021. godine", piše u saopštenju.

Pojašnjeno je da je Savjet konstatovao izabor sutkinje Nikolić za člana Komisije za Etički kodeks.

"Sudski savjet je konstatovao prestanak funkcije Dragiši Rakočeviću, sudiji Apelacionog suda Crne Gore, na lični zahtjev. Savjet nije izvršio izbor predsjednika Osnovnog suda u Kolašinu i donio je odluku da se ponovo objavi javni oglas za izbor predsjednika ovog suda. Savjet je donio odluku da se izmijeni Plan slobodnih sudijskih mjesta za 2022-2023. i ujedno raspiše javni oglas za izbor četiri sudije Apelacionog suda Crne Gore; javni oglas za izbor jednog sudije Privrednog suda Crne Gore i dvoje sudija Upravnog suda Crne Gore; interni oglas za popunjavanje osam slobodnih sudijskih mjesta u Višem sudu u Podgorici i interni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u osnovnim sudovima u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Rožajama; Danilovgradu, Baru i Ulcinju", piše u saopštenju.

Bonus video: