Švercovali 31.000 litara goriva?

"Trend je rasta cijena svih vrsta goriva i aktivnosti nadležnih organa biće usmjerene na predupređenje ovih i sličnih pojava, koje se neminovno očekuju zbog visokih cijena energenata”, naveli su iz policije i UPC

8100 pregleda 1 komentar(a)
Tužilaštvu podnijeta prijava (ilustracija), Foto: Luka Zekovic
Tužilaštvu podnijeta prijava (ilustracija), Foto: Luka Zekovic

Uprava policije podnijela je podgoričkom tužilaštvu prijavu protiv Tanje i Aleksandra Šuškavčevića, kao i dva pravna lica, zbog sumnje da su izvršili krivična djela - falsifikovanje službene isprave u sticaju sa krivičnim djelom - zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju piše da su službenici te institucije i Uprave prihoda i carina tokom prethodne sedmice spriječili nelegalnu distribuciju eurodizel goriva vrijednosti preko 31.000 eura.

"Službenici Uprave prihoda i carina pristupili kontroli kamiona - cisterne kojim je dovezena roba za potrebe primaoca u Crnu Goru, a za koju je carinskom organu podnesena dokumenatcija sa opisom da se u kamionu nalazi ulje za podmazivanje. Carinski službenici su posumnjali u sam sirovinski sastav materije koja je deklarisana, pa su samostalno za potrebe carinske laboratorije i u saradnji sa akreditovanom institucijom uzeli uzorke radi daljih analiza. Rezultati obje laboratorije, potvrdili su da se ne radi o ulju za podmazivanje, već da je u pitanju dizel", navodi se u saopštenju.

Objašnjava se da su službenici policije došli do sumnje da je Tanja Šuškavčević, u svojstvu izvršnog direktora jednog privrednog društva iz Beograda, u službenu ispravu unijela neistinite podatke i službenim pečatom ovjerila fakturu, kao i Sertifikat o kvalitetu robe, navodno izdat od tog privrednog društva:

"Na koji način je bitno doprinijela drugom osumnjičenom jednog privrednog društva iz Podgorice i osumnjičenom izvršnom direktoru A.Š. da kao odgovorno lice u tom privrednom društvu prekoračenjem granica svog ovlašćenja uveze sa teritorije Republike Srbije 31.001 litar eurodizel goriva (ULSD)".

Uprava prihoda i carina, dodaje se, usmjerila je svoje aktivnosti u pravcu provjere zakonitosti poslovanja ovog uvoznika u prethodnom periodu, kao i komunikaciju sa susjednim carinskim administracijama radi ostvarivanja saradnje na ovom predmetu.

"Trend je rasta cijena svih vrsta goriva i aktivnosti nadležnih organa biće usmjerene na predupređenje ovih i sličnih pojava, koje se neminovno očekuju zbog visokih cijena energenata".

Bonus video: