Stijepoviću šest i po godina za šverc 300 kg marihuane

Stijepović je ranije priznao da je počinio djelo na način predstavljen optužnicom, priznajući da je kupljenu drogu trebalo da prenese u Srbiju, u čemu su ga spriječili službenici carine na graničnom prelazu Dračenovac u Rožajama

6016 pregleda 0 komentar(a)
Stijepović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Stijepović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Podgoričanin Ivan Stijepović (36), osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, zbog pokušaja šverca 300 kilograma marihuane, na šest i po godina zatvora.

Prema optužnici, Stijepović je 18. avgusta teretnim vozilom "volvo FH 480" (PG KA 519), neovlašćeno radi prodaje prenosio 300,12 kilograma marihuane - konoplje.

Pored droge od optuženog je i oduzeto i vozilo, kojim je počinjeno krivično djelo.

Nakon izricanja presude okrivljenom je produžen pritvor.

Taj Podgoričanin ranije je priznao da je počinio djelo na način predstavljen optužnicom, priznajući da je kupljenu drogu trebalo da prenese u Srbiju, u čemu su ga spriječili službenici carine na graničnom prelazu Dračenovac u Rožajama.

Objasnio je da je osobe od kojih je kupio drogu, upoznao prilikom izdražavanja kazne zatvora u Spužu, precizno navodeći način na koji ju je upakovao u specijalni bunker u kamionu.

Vlasnik firme “Transervis” Zoran Vukčević, čije je priključno vozilo bilo zakačeno za teretnjak kojim je okrivljeni upravljao, kazao je ranije da je komšiji Stijepoviću dozvolio da na njegovu firmu registruje kamion, da bi mogao da dobije licencu za bavljenje transportom robe.

Istakao je da je Stijepović vlasnik vozila i da ne zna od koga ga je kupio, a poslije samo par minuta se prisjetio i rekao da je ovaj kamion kupio preko njegove firme "Transervis", u februaru ili martu prošle godine.

Stijepović je za isto djelo iz 2011. godine, dva puta osuđivan u Višem sudu u Podgorici (2011. i 2013. godine), zbog čega je, kako je naveo advokat Petrović, žalbu predao Sudu u Strazburu.

Osim toga, uslovno je osuđivan zbog krivičnog djela - teška krađa.

Stijepović se tereti zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U optužnici piše da je on, u avgustu prošle godine, drogu zapakovao u 315 PVC pakovanja i sakrio u zadnjem dijelu hladnjače i sa tako natovarenim vozilom krenuo u pravcu granice sa Srbijom.

Bonus video: