Špediter: Krstovići se nijesu interesovali za kontejnere

"Policija je saopštila da se radi o 1.400 kilograma kokaina i gdje je nestalo 200 kilograma", pitao je Budimir Krstović

17870 pregleda 4 komentar(a)
Budimir Krstović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Saslušanjem svjedoka špeditera, u Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini Krstović, koji su optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Enis Šefketi, špediter firme "San Francisko", čiji su Krstovići vlasnici, kazao je da nije znao da je u tovaru bila droga. Dodao je da da se Krstovići nikad nijesu s nekom posebnom namjerom interesovali specifično za neki od kontejnera, već da je sve rađeno kao svaki put.

Jedina obaveza Marine Krstović, kako je objasnio, bila je da mu putem mejla dostavi dokumentaciju o nabavci robe.

Svjedok je naveo da mu je Budimir Krstović rekao za ovu pošiljku: “Da dva kontejnera idu za Podgoricu a jedan za Srbiju, i to je to".

"Nikad nisu po broju kontejnera odlučivali gdje će koji da pošalju. Nije bilo posebnih instrukcija od strane Budimira i Marine ni tog dana... Banana je banana. Ja nisam u Baru špediter, nisam tamo mogao da vidim kontejnere. Nije bilo nikakvih nepravilnosti kod kontejnera koji su došli u magacin. Razvozili smo ranije robu i u Crnu Goru i u regionu. Ova pošiljka je mogla da završi bilo gdje”, rekao je svjedok.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je podiglo optužnicu protiv okrivljenih Krstovića, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – kokain u količini od 1.206,253 kilograma.

Budimir Krstović: Gdje je nestalo 200 kilograma kokaina

Budimir Krstović je danas ponovio da nema veze sa švercom 1,2 tone kokaina. Postavio je pitanje gdje je nestalo 200 kilograma kokaina, imajući u vidu da je objavljeno da je zaplijenjeno 1,4 tone.

"Ko je policji javio da ja budem 'žrtva'. Podnijeću krivične prijave jer je kontejner imao 24 časa obezbjeđenje i video nadzor. Naknadno je rezana plomba. Ovo su smišljeno uradili. Moja firma je među prvih sto firmi u poslednjih 20 godina... Ovo je moj grad. U 67. godini Budo našao da kupuje kokain. Zašto su se gospodin Abazović i Krivokapić hvalili uspješnom akcijom, kojom akcijom? Droga je sedam dana prije otkrivena. Neko je tužilaštvu dao podatke... U zatvoru je na zid ispisan kod akcije. Policija je saopštila da se radi o 1.400 kilograma kokaina i gdje je nestalo 200 kilograma”, rekao je Krstović.

Bonus video: