Privedena dva državljanina Crne Gore, sudska policija Zelenortskih ostrva zaplijenila više od 5,5 tona kokaina

Akciju je izvela Sudska policija, preko Centralnog odeljenja za istragu trgovine narkoticima, a sprovedena je u saradnji sa Oružanim snagama, preko Obalske straže, u koordinaciji Pomorskog analitičko-operativnog centra

15096 pregleda 6 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Screenshot/Youtube
Zaplijenjena droga, Foto: Screenshot/Youtube

Sudska policija Zelenortskih ostrva saopštila je da je zaplijenila 5.668 kilograma kokaina u ribarskom brodu iz Brazila i privela pet državljana Brazila i dva državljanina Crne Gore, uz podršku američke mornarice.

U izjavi koju je medijima pročitao nacionalni direktor PJ Rikardo Gonkalveš je rekao da se operacija se odvijala na otvorenom moru, 1. aprila.

Akciju je, kako je rekao, izvela Sudska policija, preko Centralnog odeljenja za istragu trgovine narkoticima, a sprovedena je u saradnji sa Oružanim snagama, preko Obalske straže, u koordinaciji Pomorskog analitičko-operativnog centra – Narkotika ( MAOC-N).

"Takođe je imala relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droga, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva", dodao je on.

Bonus video: