Huseinoviću jedinstvena kazna od četiri godine zatvora za ubistvo iz nehata unuka i ranjavanje Cirikovića

Prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, Huseinović je osuđen na četiri i po godine zatvora.

2949 pregleda 0 komentar(a)
Huseinović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Huseinović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Plavljanin Omer Huseinović (76) osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na jedinstvenu kaznu - četiri godine zbog ranjavanja sugrađanina Muhameda Cirikovića (29) i nehatnog ubistva unuka Rusmina.

On je u ponovnom postupku odgovarao zbog krivičnih djela - ubistvo u pokušaju, u odnosu na sugrađanina Cirikovića kao i teškog djela protiv opšte sigurnosti, u odnosu na svog unuka Rusmina (29), u sticaju sa krivičnim djelom - izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici, Huseinović je pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića, ranio ga i istim hicem iz pištolja ubio svog unuka Rusmina Huseinovića, u Ulici dizderača, 15 minuta prije ponoći 12. februara.

Prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, Huseinović je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Za krivično djelo ubistvo u pokušaju, prema Cirikoviću sud je utvrdio kaznu od tri godine, za nehatno lišenje života izvršenog na štetu Rusmina 8 mjeseci, a za nedozvoljeno držanje oružja 6 mjeseci.

Huseinović je tokom postupka izrazio iskreno kajanje zbog toga što je stradao njegov omiljeni unuk, rekavši da nije imao namjeru nikog da povrijedi, a da je pištolj opalio vjerovatno tokom guranja, kada je pokušao da brani unuka kojeg je napao Ciriković.

Bonus video: