Zbog sumnje da su falsifikovali isprave krivično će odgovarati šest osoba

"M.R. (64) se sumnjiči da je u svojstvu stečajnog upravnika sačinio, potpisao i predao nadležnom organu JPR obrazac za odjavu sa obaveznog socijalnog osiguranja za lice D.V. sa neistinitom sadržinom, dok su A.Š. (24), N.P. (29), L.G.L. (24), I.H. (29) i E.H. (28) na podgoričkom aerodromu dali na uvid lažne putne isprave"

5159 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Podgorička policija podnijela je nadležnom tužilaštvu krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, saopštila je Uprava policije.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv M.R. (64) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave. On je djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu stečajnog upravnika sačinio, potpisao i predao nadležnom organu JPR obrazac za odjavu sa obaveznog socijalnog osiguranja za lice D.V. sa neistinitom sadržinom u vezi rješenja o prestanku radnog odnosa za izvršnog direktora privrednog društva 'Palas Invest' d.o.o", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz Uprave policije osumnjičeni je potom, "rješenje antidatirao na dan otvaranja stečajnog postupka i ovjerio pečatom privrednog društva 'Palas Invest u stečaju' d.o.o, koji mu je bio povjeren u radu za vrijeme trajanja stečajnog postupka".

"Osim toga, slobode su lišeni A.Š. (24), N.P. (29), L.G.L. (24), I.H. (29) i E.H. (28) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje službene isprave. Oni su, kako se sumnja, službenicima na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica, u namjeri putovanja, dali na uvid lažne putne isprave", dodaje se u saopštenju UP.

Bonus video: