Kordiću za prodaju droge maloljetnicima i u ponovnom postupku 20 mjeseci zatvora

Prema optužnici, Kordić je prije tri godine ispred Osnovne škole "Boško Buha" u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid maloljetnnicima na način što je drogu anfetamin, u iznosu od 0,928 grama, prodao za iznos od 10 eura

4271 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevljak Admir Kordić osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na jedinstvenu kaznu u trajanju od 20 mjeseci zatvora, zbog prodaje droge maloljetnicima.

"Kordiću je zbog krivičnog djela 'neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga' izrečena kazna u trajanju godina i dva mjeseca i uzimajući kao utvrđenu kaznu izrečenu presudom Vrhovnog suda od 17. februara 2021. godine, kojom je okrivljeni osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zatvora, osuđen je na jedinstvenu kaznu u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora", kazala je PR Višeg suda Aida Destanović.

Prema optužnici, Kordić je od 23. maja 2019. godine, ispred Osnovne škole "Boško Buha" u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid maloljetnnicima na način što je drogu anfetamin, u iznosu od 0,928 grama prodao za iznos od 10 eura.

Kordić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali je na suđenju tvrdio da nije počinio krivično djelo i da je drogu koristio isključivo za svoje potrebe, jer je zavisnik.

Ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Kordić je osuđen na istu kaznu zatvora (zbog nedozvoljenog držanja na godinu i dva mjeseca, a za omogućavanje uživanja osam mjeseci zatvora).

Bonus video: