Apelacioni sud o slučaju bjelopoljskih beba 24. maja

Ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević, u oktobru prošle godine, oslobođeni su optužbi da su krivi zu infekciju pet beba od kojih je jedna preminula

1951 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedan od rodietelja beba inficiranih u bjelopoljskoj Bolnici, krajem 2014. godine, Predrag Karišik tražio je od novog specijalnog tužioca odgovor na pitanje kada će neko razmotriti krivičnu prijavu protiv državne tužiteljke Ljubinke Maždgalj.

Ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević, u oktobru prošle godine, oslobođeni su optužbi da su krivi zu infekciju pet beba od kojih je jedna preminula.

"Prijava protiv tužiteljke Madžgalj je ranije podnešena zbog nepostupanja po ukidnim razlozima na prvostepenu presudu od strane Vrhovnog suda Crne Gore, čime je prekoračila granice službenog ovlašćenja i nije zaštitila pravo nas oštećenih da budu proglašena krivim lica koja su odgovorna za smrt jednog djeteta i dovođenje u životnu opasnost ostalih četvoro djece, čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, ali i nesavjesno postupanje u vršenju službenih dužnosti, odnosno kršila je Zakon”, isticali su ranije roditelji beba.

Ročište po žalbi tužilaštva i roditelja u Apelacionom sudu, podsjetio je Karišić, zakazano je za 24. maj.

"Želim da pitam Vesnu Medenicu kako to da odjednom treba da se liječi u Beogradu? Zašto se ne liječi kod ljekara koje i pored svih dokaza ali zbog partijske knjžice oslobađa pravosnažnih presuda? I na kraju neka ide konstatacija za gospođu Vesnu Medenicu da se nije dobro griješiti ni zbog koga a pogotovo prema tek rođenoj djeci. Uz nadu da je pravda spora ali dostižna. I neka zna Vesna Medenica da ovo nije moj stav kada je njoj teško nego od samog starta ovog postupka uz dozu ponosa jer sam vidio dok su drugi bili u mraku”, naveo je u saopštenju Karišik.

Jeremić i Tahirović su prethodno osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Puletić i Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio ali je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Bonus video: