Za četiri godine pravosnažno osuđeno šest policijskih službenika

Pred podgoričkim Osnovnim sudom je od maja 2018. do aprila ove godine, pokrenuto 11 krivičnih postupaka, protiv 22 službenika policije a zbog krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i teške tjelesne povrede u sticaju sa nekim od tih krivičnih djela

2802 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U posljednje četiri godine pravosnažno je osuđeno šest službenika policije, zbog krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i teška tjelesna povreda, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog suda.

Na sajtu tog suda navodi se da su tri policijska službenika oglašena krivim prvostepenom presudom, koja nije pravosnažna, u odnosu na dvojicu je donijeta presuda kojom se optužba odbija, dok je u toku pet postupaka protiv deset službenika policije.

Dodaje se da prošle i ove godine nije bilo formiranih predmeta za ta krivična djela protiv službenika policije.

Pred podgoričkim Osnovnim sudom je od maja 2018. do aprila ove godine, pokrenuto 11 krivičnih postupaka, protiv 22 službenika policije a zbog krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i teške tjelesne povrede u sticaju sa nekim od tih krivičnih djela.

“Do sada pravosnažno je završeno pet predmeta, u jednom je donijeta prvostepena presuda, dok je u radu pet predmeta”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su dva službenika policije pravosnažno osuđena kaznom zatvora od po jednu i po godinu, zbog krivičnog djela mučenje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, trojica su osuđena na kaznu zatvora od po 75 dana, zbog krivičnog djela zlostavljanje.

Kako je saopšteno, jedan službenik je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora od dva mjeseca i 15 dana, zbog krivičnog djela zlostavljanje i teška tjelesna povreda, a jednom je izrečena uslovna osuda četiri mjeseca na dvije godine.

“Trojici službenika policije izrečena je uslovna osuda šest mjeseci na dvije godine, zbog krivičnog djela zlostavljanje, prvostepenom presudom koja nije pravosnažna. U odnosu na dvojicu donijeta je presuda kojom se optužba odbija”, navodi se u saopštenju.

Iz Osnovnog suda su dodali da je sada u toku pred tim sudom pet postupka protiv deset službenika policije, zbog tih krivičnih djela.

Dodaje se da u toku prošle i ove godine, pred tim sudom nije formiran nijedan predmet protiv službenika policije za navedena krivična djela, izvršena u vršenju službe ili uz njihov izričit ili prećutan pristanak ili podstrekavanje drugog na izvršenje ovih krivičnih djela.

Bonus video: