Begović: Miloš Medenica se u beogradskoj klinici liječi od bolesti zavisnosti, pojaviće se pred pravosudnim organima

Advokat je kazao da je neprijatno iznenađen lošim zdravstvenim stanjem uhapšene dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda, koja je danas saslušana pred sutkinjom za istragu podgoričkog Višeg suda Suzanom Mugošom

102567 pregleda 656 reakcija 84 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Miloš Medenica se u jednoj beogradskoj klinici liječi od bolesti zavisnosti, a izvjesno je da će se pojaviti pred crnogorskim pravosudnim organima.

To je danas novinarima rekao branilac njegove majke Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović.

On je kazao da je neprijatno iznenađen lošim zdravstvenim stanjem uhapšene dugogodišnje predsjednice Vrhovnog suda, koja je danas saslušana pred sutkinjom za istragu podgoričkog Višeg suda Suzanom Mugošom.

Begović je kazao i da bi povrijedio obavezu čuvanja tajnosti postupka odgovorom na pitanje Vijesti da li je i Vesna Medenica komunicirala preko kriptovane "Sky" aplikacije, dodajući da je to pitanje postavljeno i tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Specijalna tužiteljka Nataša Bošković predložila je sudu da Medenici odredi pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Begović, međutim, ističe da bi Medenica, da je htjela, do sada uticala na svjedoke.

"Da je htjela da utiče ona je to mogla da uradi, ili da je imala bilo kakvu potrebu", rekao je on dodajući da je to mogla da učini i u prethodnih deset dana.

Na pitanje Vijesti da li to znači da je Medenica poslednjih deset dana znala za predmet u kom je osumnjičena, kazao je da to rekao hipotetički.

Povezani članci

20. April 2022.

VIDEO Medenica nakon saslušanja vraćena u KCCG

Bonus video: