Odloženo suđenje Milanoviću i Iliću

Milanović je, prema optužnici, 7. juna prošle godine u ulici Polimska u Beranama, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, Iliću prodao 0,114 grama heroina.

3562 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Aleksandar Ilić iz Berana zatražio je izuzeće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim, zajedno sa sugrađaninom Jovanom Milanovićem (39) odgovara zbog krivičnog djela "neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Ilić je izuzeće tražio nakon što je sudija Adamović odbio predlog njegovog advokata Gorana Radića, da se iz spisa predmeta izuzme potvrda o privremeno oduzetim predmetima, jer pretres stana, koji su izvršili službenici Centra bezbjednosti u Beranama, nije urađen u skladu sa zakonom, bez naredbe suda, tim prije što u spisima predmeta i nema izvještaja o pretresu.

Državna tužiteljka Tanja Nišavić ranije se protivila ovakvom predlogu.

"Pretres stana i podruma nije ni rađen, već su službenici Centra bezbjednosti Berane ušli radi hvatanja neposrednog izvršioca djela", kazala je Nišavić.

Milanović je, prema optužnici, 7. juna prošle godine u ulici Polimska u Beranama, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, Iliću prodao 0,114 grama heroina.

On je po prethodnom dogovoru sa Ilićem, vozilom "rendž rover" došao do njegove zgrade. Iliću je, nakon što je ušao u vozilo, predao drogu za neutvrđeni iznos novca.

Od te droge Ilić je 0,65 grama istog dana na istom mjestu prodao sugrađaninu Bojanu Vukićeviću, za iznos od 10 eura.

Drogu su, kako se navodi u optužnici, dok je pripremao za upotrebu, kod Vukićevića u podrumu pronašli službenici Uprave policije, dok su preostalu količinu našli u toaletu Ilića, koji je u trenutku nailaska policije drogu prosuo u WC školjku, u pokušaju da je odbaci od sebe.

Bonus video: