Službenici Uprave policije primili umanjenu zaradu?

"Vijesti" su danas iz više izvora dobile informaciju da je policajcima umanjena zarada za april, uz obrazloženje da je to učinjeno po novom sistemu obračuna

22424 pregleda 34 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave policije danas su primili umanjenu zaradu, objavila je Alternativa Crrna Gora.

Oni ističu da se policajcima smanjuju zarade, dok se drugim državnim organima uvećavaju i da ovo nije prvo umanjenje.

"Nakon što im je danas uplaćena plata za april, među policijskim službenicima je zavladalo ogromno nezadovoljstvo, jer im je plata bez ikakvog objašnjenja smanjena od 40 do blizu 100 eura... Nezadovoljstvo je ogromno prema Sindikatu koji ništa ne radi da ih zaštiti, ali i prema poslodavcu koji ih na ovaj način ponižava. Revolt policijskih službenika je toliki da se otvoreno razmišlja i poziva na organizovanje protesta", napisali su iz Alternative.

"Vijesti" su danas iz više izvora dobile informaciju da je policajcima umanjena zarada za april, uz obrazloženje da je to učinjeno po novom sistemu obračuna.

"Objašnjeno je da se službenicima Uprave policije zarade više ne mogu obračunavati kao do sada, odnosno da se u stavci minuli rad ne može računati benificirani staž, već samo efektivni", kazao je jedan od sagovornika.

Navodno, policajcima je objašnjeno da to nije učinjeno na zahtjev resornog Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Vijestima" je iz više izvora potvrđeno da odluku o smanjenju plate nije mogao donijeti niko osim resornog ministarstva, te da je nejasno zbog čega su umanjene plate, jer im je ovogodišnji budžet veći u odnosu na prethodnu godinu.

Vijesti očekuju odgovor iz MUP-a.

Bonus video: