Višem sudu dostavljena optužnica protiv Zekića i članova njegove kriminalne grupe

Optužnim aktom kriminalna grupa tereti se za dvostruko ubistvo na Veruši, u oktobru 2020. godine, odnosno za ubistvo Podgoričana Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

12562 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Specijalni tužilac Saša Čađenović, na čak 59 strana napisao je i dostavio Višem sudu optužnicu protiv Beranca Marka Zekića i članova njegove kriminalne grupe.

Optužnim aktom kriminalna grupa tereti se za dvostruko ubistvo na Veruši, u oktobru 2020. godine, odnosno za ubistvo Podgoričana Nemanje Prelevića i Danila Pekovića.

Prema optužnici, Zekić je tokom 2020.godine zajedno sa još jednom nepoznatom osobom, formirao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali Beranci: Miomir Ž. Đukić, Dragan Z. Biletić, Vasilije M. Đukić, Mirčeta M. Mihajlović, Podgoričani Nenad M. Miličić i Branislav S. Ivanović, zatim Goran M. Milašinović iz Sutomora i Dragan Tarić iz Užica.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Miomir Đukić i Mirčeta Mihajlović, skupa su, 17. oktobra 2020. godine, u mjestu Uvač, ubili Prelevića i Pekovića.

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da im je u tom zločinu, pomogao i Goran Milašinović, koji je sa Biletićem, Ivanovićem, Milačićem i Vasilijem Đukićem pratio kretanje Prelevića i Pekovića.

Tužilac Čađenović, Berance Zekića i Đukića tereti i da su 18.novembra 2021. godine u Beranama pokušali da ubiju sugrađane Kenana Sujkovića, Ismeta Sukovića i Mirze Kastra.

Bonus video: