Ko je nišanio zatvorenike?

Vijesti nezvanično saznaju da su teleskop i daljinometar pronađeni u nedjelju, 15. maja. Službenici Uprave policije istražuju kako su tu dospjeli, odnosno da li je planirano ubistvo nekog od zatvorenika

30392 pregleda 12 komentar(a)
Pritvorenicima saopšteno da se ne približavaju prozorima (ilustracija), Foto: Shutterstock. com
Pritvorenicima saopšteno da se ne približavaju prozorima (ilustracija), Foto: Shutterstock. com

Daljinomjer za snajper i teleskop pronađeni su između Istražnog zatvora i Zatvora za kratke kazne, ali tužilaštvo se više ne bavi tim slučajem.

Nakon što su ti predmeti pronađeni, izvor Vijesti tvrdi da je pritvorenicima saopšteno da se ne približavaju prozorima, u strahu od pokušaja likvidacije nekoga od njih.

Prema informacijama lista, o događaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici Nikola Boričić, koji je konstatovao da u tom događaju nema elemenata bića krivičnog djela.

Vijesti nezvanično saznaju da su teleskop i daljinometar pronađeni u nedjelju, 15. maja. Službenici Uprave policije istražuju kako su tu dospjeli, odnosno da li je planirano ubistvo nekog od zatvorenika. Ti predmeti pronađeni su nedaleko od paviljona u kome su smješteni navodni pripadnici kavačkog kriminalnog klana.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obaviještena da su njihovi službenici prilikom obilaska spoljašnjeg kruga pronašli durbin na tronošcu.

”Pronađeni predmeti biće predmet vještačenja. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pojačali su mjere obezbjeđenja”, rečeno je Vijestima nezvanično iz te institucije.

Ubistvo u zatvoru

Kotoranin Dalibor Đurić (34) preminuo je od posljedica ranjavanja hicem iz snajperske puške u spuškom zatvoru, prije šest godina.

On je pogođen 22. septembra 2016. godine, dok je šetao zatvorskim krugom. Jedini optuženi u tom slučaju su Kotorani Dejan Pavićević i Miloš Trbo, optuženih za saučesništvo u toj likvidaciji.

Pavićević i Trbo optuženi su da su bitno doprinijeli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića, u Poluotvorenom odjeljenju tadašnjeg ZIKS-a.

U spisima tužilaštva navodi se da su oni dio kriminalne grupe formirane maja 2016. godine, sa zadatkom da likvidiraju sada pokojnog člana škaljarskog klana.

Tužioci, međutim, još nijesu otkrili ko je organizator, ali ni ostali članovi te mafijaške grupe...

Prema tvrdnjama iz Specijalnog državnog tužilaštva, taj klan pripremao je više krivičnih djela šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo...

Tužilac Saša Čađenović u obrazloženju optužnice tvrdi da je materijalnim tragovima dokazano da su Pavićević i Trbo 22. septembra 2016. u jednom danilovgradskom kafiću čekali da egzekutor likvidira Đurića, a potom po zadatku pošli da unište tragove.

Nakon što su dobili signal, piše, vratili su se u Rogame, čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na automobilu koji je ubica tu ostavio, polili ga benzinom, ubacili više zapaljenih pakovanja hepo kocki i izazvali požar: “Kako bi uništili materijalne dokaze i omogućili izvršiocu da nesmetano pobjegne”.

Bonus video: