Vučković: Neistina da sam vršila pritisak na Stankovića, nismo imali nikakav kontakt

"Obavještavam javnost da ja nikada nisam bila sudija Višeg suda u Podgorici, kao ni sudija Apelacionog suda Crne Gore. Za sudiju Vrhonvog suda, u zakonskoj proceduri napredovanja, birana sam 14. septembra 2017.godine, a prije toga sam bila sutkinja Upravnog suda Crne Gore"

11653 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Vučković kazala je da je neistina da je vršila bilo kakav pritisak na sudiju Osnovnog suda u Herceg Novom Jovana Stankoviča i da ona sa njim nije imala nikakav kontakt, formalni ni neformalni, povodom bilo kakvih sudskih predmeta.

Stanković je pred tužiteljkom optužio bivši predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da je vršila uticaj na njega u dva slučaja, čemu nije mogao da se odupre, ali se, kako je kazao, odupreo pritistcima koji su dolazili od Vučković.

On je od nje, navodno, u najmanje dva navrata dobijao direktne naloge kako da postupi u određenim predmetima, dok je bila sudija Višeg ili Apelacionog suda.

"Obavještavam javnost da ja nikada nisam bila sudija Višeg suda u Podgorici, kao ni sudija Apelacionog suda Crne Gore. Za sudiju Vrhonvog suda, u zakonskoj proceduri napredovanja, birana sam 14. septembra 2017.godine, a prije toga sam bila sutkinja Upravnog suda Crne Gore. Povodom svih činjenica koje sam označila kao neistinite, spremna sam da se podvrgnem poligrafskom testiranju, što očekujem i od sudije Jovana Stankovića, ukoliko su tačni navodi da je mene pomenuo u kontekstu da sam na njega vršila pritiske povodom određenih sudskih predmeta, što je navedeno u pomenutom prilogu TV Vijesti", rekla je Vučković.

Bonus video: